Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
21°C
14°C
Oceni objavo

V svetu plemstva in njihovih muk

Daljnega leta 1750 so v beneškem gledališču prvič uprizorili delo Neporočena Pamela oz. Pamela nubile, drugi torek v novembru pa so v tej gledališki komediji uživali obiskovalci Kulturnega doma Trebnje. V okviru Gledališkega abonmaja TIM so delo uprizorili zamejski gledališčniki iz Dramskega odseka Prosvetnega društva Štandrež.

Zgodba je postavljena v London, v hišo Lorda Binninga. Pamela je v tej hiši služkinja in se je vanjo zagledal sam lord, ona pa se na vse kriplje otepa njegovega vsiljivega dvorjenja. Ker je dekle revnega stanu, Binningu ljubezenske namere odsvetujejo tudi prijatelji, češ da mu bo z morebitno poroko s služkinjo upadel ugled. Na koncu pa se izkaže, da je Pamela v resnici hčerka nekega škotskega grofa, tako da se vsa zadeva ugodno razplete s poroko med mladima plemičema.

Konec dober, vse dobro, obiskovalci, ki so napolnili trebanjski kulturni dom, pa so z dobro voljo zapuščali predstavo. Po decembrskem premoru se gledališče v Trebnje spet vrača januarja in februarja, ko bodo gostili Kulturno društvo Loški oder iz Škofje Loke in Šentjakobsko gledališče iz Ljubljane. Gledališki abonma TIM pripravlja trebanjska izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD), omogoča pa ga Občina Trebnje.

Joži Sinur, JSKD OI Trebnje
Foto: JSKD OI Trebnje

Oglejte si tudi