Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
9°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

GALERIJSKA PALETA

Pretekli mesec je bil v Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje zanimiv in poln dogajanja. Gostili smo več skupin osnovnošolcev na ustvarjalnih delavnicah, člani UTŽO Trebnje so spoznavali življenje in delo arhitekta Jožeta Plečnika, največje zanimanje pa je požel koncert godalnega kvarteta Al fine.

 

Koncert je v sodelovanju z Galerijo pripravila Glasbena šola Trebnje in poskrbela za izredno glasbeno vzdušje, saj so člani kvarteta, Urška Trček Lenarčič, Neža Piry, Peter Kranjec in Urša Kržič, izvedli pester glasbeni program, ki ga je prevevala Sofoklesova misel  »Ne sovražim – da ljubim, sem na svetu!« Niti raznolikih skladb je povezala Kristina Gregorčič.

 

V Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje z veseljem pričakujemo pomlad in majsko odprtje nove razstave. 17. maja 2018 ob 18. uri obiskovalce vabimo na ogled razstave Apel podobo na ogled postavi. Avtorica razstave, Maruša Stupica, je pripravila preplet del iz zbirke Galerije likovnih samorastnikov Trebnje in del iz zbirke dolgoletnega predsednika strokovnega sveta Galerije, dr. Zorana Kržišnika. Razstava bo posvečena deseti obletnici smrti tega svetovno priznanega strokovnjaka, dolgoletnega direktorja Moderne galerije in kasneje še Mednarodnega grafičnega likovnega centra.

 

Vljudno vabljeni.

 

Andrejka Vabič Nose

Oglejte si tudi