Oceni objavo

Te note čarobne (MePZ Leo Fortis in MePZ Prosavus)

Te note čarobne so cikel koncertov, kjer MePZ Leo Fortis v domače Trebnje povabijo različne glasbene zasedbe. V soboto, 5. 11. 2022, so se na odru Kulturnega doma Trebnje pridružili gostje iz Zasavja, večkrat nagrajeni MePZ Prosavus, ki jih vodi odlični Aljaž Bastič.

Program sta tokrat povezovala kar oba zborovodja, Fernando Mejias ter Aljaž Bastič, ki sta spontano (in na trenutke prav duhovito) krmarila med vsemi raznolikimi skladbami večera. Program večera je bil izredno raznolik in širok, vse od sakralne glasbe do modernih priredb ter tudi celega afriškega cikla.

Otvoritveni govor je na začetku imel župan občine Trebnje g. Alojzij Kastelic, sklepnega pa predsednik MePZ Leo Fortis Žan Ograjšek, ki se je zahvalil vsem obiskovalcem, podpornikom in sponzorjem, brez katerih zbor vsekakor ne bi mogel delovati in slediti svojim ciljem.

Številni poslušalci so napolnili trebanjsko kulturno dvorano do zadnjega kotička in naredili koncert še posebej lep. Kot MePZ Leo Fortis vedno poudarijo, brez publike in obiskovalcev koncertov (seveda tudi podpornikov in sponzorjev), bi bilo vse ustvarjanje zaman. Prav zaradi njih / vas pa se je vedno vredno potruditi, da so še boljši in vedno vsaj malo izvirni.

V kratkem, 26. 11. 2022, MePZ Leo Fortis čaka naslednji večji nastop, Sozvočenja 2022 – 10. regijski tematski koncerti srednješolskih in odraslih pevskih zasedb, kjer se bo zbor predstavil z zaključenim glasbenim ciklom, ki ga bodo sestavljale 4 afriške pesmi. Glavna nagrada je nastop na sklepnem koncertu v Slovenski filharmoniji, kjer se bodo predstavili najbolje ocenjeni zbori vsake regije.

Oglejte si tudi