Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

PREŠERNO PRAZNOVANJE SLOVENSKEGA KULTURNEGA PRAZNIKA V DOBRNIČU

Slovenski kulturni praznik smo v Krajevni skupnosti Dobrnič obeležili na predvečer praznika, v četrtek, 7. 2. 2019, s proslavo, ki je potekala v Kulturnem domu Dobrnič. Prireditev sta organizirala Kulturno turistično društvo Dobrnič in Podružnična šola Dobrnič ob podpori Občine Trebnje.

Proslava se je začela s slovensko himno v izvedbi pevk Ženskega pevskega zbora Kulturno turističnega društva Dobrnič pod vodstvom zborovodkinje Mateje Glivar. Članice zbora so večer popestrile še z ljudsko pesmijo in popevkama. Na kitari jih je spremljal Primož Glivar. Program so povezovale učenke Podružnične šole Dobrnič. Razmišljale so o pomenu praznovanja kulturnega praznika in ugotovile, da moraš imeti za pisanje pesmi in zgodb talent in veliko mero vztrajnosti. O prav posebnem pisatelju, mačku Muriju, je govorila igrica, ki so jo pripravili učenci podružnične šole.

V eni od številnih deklamacij je deklamatorka obiskovalcem sporočila, da pesniki pišejo pesmi med drugim tudi zato, da bralce razveselijo. Po obrazih obiskovalcev sodeč so nastopajoči pričarali gledalcem prešeren predpraznični večer.
A.K.

Oglejte si tudi