Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
6°C
ČE.
24°C
5°C

Potujoča razstava Gradniki celote

V začetku leta smo v Galeriji likovnih samorastnikov Trebnje izvajali delavnice Naivna umetnost v digitalnem okolju, v sklopu projekta Virtualna Galerija likovnih samorastnikov Trebnje: kulturna dediščina v obogateni resničnosti (VGLST). Pod mentorstvom fotografa Boštjana Puclja, ustvarjalke Nine Mrđenović in Jana Ravbarja iz podjetja AKLIH, so udeleženci izdelali svoje fotografije, kiparske in 3D izdelke, ki si jih lahko to pomlad ogledate na potujoči razstavi Gradniki celote.  

Z delavnicami smo želeli dokazati, da lahko galerija postane okolje, ki spodbuja učenje praktičnih veščin, predvsem pa okolje, ki ga obiskovalci lahko dojemajo kot nekaj več kot le s slikami in kipi zapolnjen prostor. Obiskovalce smo želel spodbuditi k  raziskovanju barvitih, razgibanih in neštetih podrobnosti, ki gradijo svoje zgodbe v umetninah. Nastala fotografsko-kiparska razstava, ne samo, da povezuje medgeneracijske ustvarjalce, temveč tudi prepleta sodobne tehnične in tehnološke pristope in umetnost.

Izdelki so bili prvič predstavljeni 16. februarja, na otvoritvi v  Kulturno kongresnem centru Dolenjske Toplice. Do 17. marca si jo lahko ogledate v Mali galeriji OŠ Žužemberk, nakar bo od 20. marca na ogled v naši trebanjski galeriji. V aprilu bo gostovala še v Knjižnici Ivančna Gorica, kjer bomo 25. aprila izvedli zaključno delavnico. Poigrali se bomo z idejo galerijskih spominkov, ki smo jo začeli graditi že na januarskih delavnicah.

Lepo vabljeni na ogled razstave in preizkus Virtualnega vodnika, ki je ravno tako nastal v projektu VGLST!

Deja Bečaj

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi