Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
12°C
JUTRI
25°C
13°C
Oceni objavo

Po dveh letih premora spet pevski večer

Trebanjska izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD) je po dveh letih premora ponovno pripravila območno revijo odraslih pevskih zasedb Temeniške in Mirnske doline. Na reviji, ki so ji nadeli novo ime – Pomladni šopek –, je zapelo šest zasedb.

Obiskovalcem Kulturnega doma Trebnje so se predstavili Moški pevski zbor vinogradnikov Čatež (zborovodja Gorazd Kermc), Soreline (umetniški vodja Fernando P.Mejias), Ženski pevski zbor Zimzelen (zborovodkinja Tanja Udovč), Mešani pevski zbor KUD Matije Tomc Mirna (zborovodja Stane Cvelbar), Kvartet As (umetniški vodja Blaž Strmole) in Mešani pevski zbor Leo Fortis (zborovodja Fernando P. Mejias).

Območno revijo je strokovno spremljala Barbara Lotrič, profesorica solopetja in glasbene pedagogike. Sodelujoči zbori oz. pevske zasedbe – vsak se je predstavil s tremi pesmimi – so prijeli tudi priznanja za sodelovanje, ki jih skupaj z vodjo trebanjske območne izpostave JSKD Joži Sinur podelila predsednica Sveta JSKD OI Trebnje Petra Krnc Laznik. Krnc Laznikova je zbrane na prireditvi tudi pozdravila, pevski večer pa je spretno pletla voditeljica Kristina Gregorčič.

 

Joži Sinur, JSKD OI Trebnje

foto: Alenka Stražišar Lamovšek

Oglejte si tudi