Oceni objavo

Pisma Božičku naprej na Laponsko

V Trebnjem so letos prvič postavili čisto pravi Božičkov nabiralnik. V Parku likovnih samorastnikov je bil postavljen prvih enajst dni decembra, v njem pa se je nabralo lepo število pisem temu decembrskemu dobremu možu. Pisma Božičku bodo zdaj potovala vse do  Laponske, kjer bodo pripravili potrdila za vse, ki so oddali pismo in izpolnili prijavo prek QR kode.

Ob zaključku projekta so v Parku likovnih samorastnikov gostili animacijsko predstavo Navihana škrata, v kateri sta škrata otroke zabavala prek izzivov in ugank, medtem pa izgubila ključ od Božičkovega nabiralnika. Konec dober, vse dobro – ključ sta skupaj z otroki tudi poiskala in pisma iz nabiralnika odnesla do Božička.

Za ples in zabavo je po predstavi poskrbel Matej Mlakar. Božičkov nabiralnik bo zdaj varno spravljen do prihodnjega leta, ko bodo v Trebnjem spet zbirali pisma Božičku. Letos so jih najmlajši lahko napisali tudi v Božičkovem kotičku, ki so ga uredili v Knjižnici Pavla Golie Trebnje.

Projekt Božičkovega nabiralnika je pripravila Občina Trebnje v sodelovanju z Javnim skladom Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Območno Izpostavo Trebnje in s Knjižnico Pavla Golie Trebnje.

 

Besedilo in foto: JSKD OI Trebnje

Oglejte si tudi