Oceni objavo

Mokronoški ex tempore v galeriji Ana

Galerija Ana v trebanjskem Zdravstvenem domu je bogatejša za novo razstavo likovnih del. Tokrat so na ogled postavili dela s slikarskega srečanja Ex tempore Mokronog-Trebelno, ki se je septembra lani odvijal na Žalostni gori pri Mokronogu. Obiskovalci in zaposleni si lahko v zdravstvenem domu ogledajo deset novih del, ki so jih ustvarili Darja Bernik, Renata Kokalj Bukovec, Vida Cizel, Mojca Godec, Boža Jambrek, Anica Karo, Roman Kovačič, Dušanka Prah, Jože Šterk in Smiljan Zajc.

Odprtje razstave sta pripravila Zveza kulturnih društev Trebnje in Društvo likovnikov Trebnje v sodelovanju s trebanjsko izpostavo Javnega sklada (RS) za kulturne dejavnosti. O pomenu likovnih del je spregovoril strokovni vodja Zdravstvenega doma Trebnje Zdenko Šalda, ki je med drugim izrazil zadovoljstvo, da likovna dela bogatijo prostore trebanjske zdravstvene ustanove. Ta čas so v zavodu na ogled tri razstave, poleg mokronoškega ex tempora še likovna dela z Ex tempora Rihpovec 2021, v traktu Medicine dela, prometa in športa ter Centra za krepitev zdravja pa še stalna razstava Človek.

Za urejanje galerija Ana skrbi Brane Praznik, predsednik Društva likovnikov Trebnje, ki se je kot mentor pridružil tudi Ani Canjko, pobudnici srečanja ljubiteljskih slikarjev Ex tempore Mokronog-Trebelno. Razstavo s sedmega tovrstnega srečanja je uradno odprla Ana Bilbija, nekdanja direktorica Zdravstvenega doma Trebnje, po kateri se tamkajšnja galerija tudi imenuje. Dogodek je z glasbenim programom obogatila Glasbena šola Trebnje.

 

besedilo: Joži Sinur, JSKD OI Trebnje

foto: JSKD OI Trebnje

Oglejte si tudi