Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
10°C
JUTRI
22°C
10°C
Oceni objavo

Luč večnega spomina 2023

V torek, 31.10.2023, je vokalna zasedba Ingenium Ensemble na povabilo trebanjskega Kulturnega društva Kvartet As že tretje leto zapored pripravila priložnostni koncert glasbe na temo spomina, upanja in tolažbe v počastitev državnega praznika dneva spomina na pokojne.

Letos je bil glasbeni večer obarvan v slogu zgodnjega baroka. Zasedba je v prevem delu izvedla nabožna luteranska dela Schaffe in mir Gott ein reines Herz (Andreas Hammerschmidt), Der Mensch vom Weibe geboren (Johann Cristoph Bach) in Musikalische Exequien (Heinrich Schütz) ter tako obeležila tudi dan reformacije. V drugem delu so bila predstavljena nabožna dela katoliškega izročila: O vos omnes qui transitis per viam (Carlo Gesualdo da Venosa), Media vita in morte sumus (Henri Dumont), Versa est in luctum cithara mea (Alonso Lobo) in Requiem aeternam (Tomas Luis de Victoria) in tako občinstvo popeljala v praznik dneva spomina na mrtve.

Za pomoč pri pripravi čudovitega glasbenega večera se Kulturno društvo Kvartet As zahvaljuje Občini Trebnje, OI JSKD Trebnje in župniji Trebnje v upanju na ponovitev dogodka prihodnje leto.

Oglejte si tudi