Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
4°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

Likovni Ex-tempore na Rihpovcu,

ki je na vzhodnem delu naše občine, je eno najstarejših tradicionalnih likovnih srečanj na Dolenjskem, saj so se tokrat ljubiteljski umetniki srečali že 19. Posebnost  srečanja je bila tudi udeležba trebanjskih klekljaric iz društva Žnurce.

Organizator srečanja je Društvo za napredek “Hribovec”- Rihpovec, ki ga vodi Franci Starič, Ex-tempore pa že vsa leta vodi Ana Bilbija.

Slikarji so se srečali zadnjo soboto v septembru v vaškem središču na igrišču ob 10. uri. Upoštevali so navodila, ki jih nalagajo pristojni organi NIJZ. Na uvodnem delu so se dogovorili o poteku ustvarjanja, ki ga praviloma vedno zaključijo ob 14. uri, ko organizatorji pripravijo tudi pogostitev. Tokrat se je dogodka poleg Trebanjcev udeležilo tudi 16 umetnikov, ki so prišli iz krajev od Ljubljane do Metlike in ustvarjali v akrilni ter akvarelni tehniki. K ustvarjalcem je treba prišteti še 6 kljekljaric iz društva Žnurce.
Kar 20 ustvarjenih likovnih del so takoj razstavili v vaškem središču. Ob izidu Glasila pa bodo dela že razstavljena v Galeriji Ana v trebanjskem zdravstvenem domu, kasneje pa jih bo mogoče videti tudi drugod. 

Brane Praznik

Oglejte si tudi