Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Letos so ustvarjali v Ornuški vasi

V okviru tradicionalne prireditve Kresna noč je tudi letos, četrtič zapovrstjo, potekal slikarski ex tempore Mokronog-Trebelno. Tokrat so se ljubiteljski slikariji in slikarke pod vodstvom Ane Cajnko, vsestranske kulturne delavke in izvrstne likovne pedagoginje, ki živi in ustvarja v Mokronogu, zbrali v Ornuški vasi.

Pri gasilskem domu PGD Štatenberk je tako drugo junijsko nedeljo v sporočenem vzdušju ustvarjalo 13 umetnikov in umetnic, ki so si uvodoma ogledali tudi bližnji kmečki muzej domačije Florjančič v Štatenberku, kjer hranijo več kot 3.000 eksponatov, ki so jih v vsakdanjem življenju uporabljali naši dedki in babice. Sodelujoči so nato na slikarska platna ujeli različne utrinke iz še enega slikovitega kotička mlade občine, dela pa bo zdaj ocenila tričlanska komisija. Na tokratnem slikarskem srečanju so sodelovali: Renata Bukovec Kokalj, Marija Prah, Saša Pucelj, Marinka Fabijan, Nevenka Gošnik, Vesna Barbo, Pavla Černigoj, Brane Praznik, Milica Korošec, Slavka Šinigoj, Genka Ivanova Rižnar, Vital Žitnik, Smiljan Zajc.

V okviru tradicionalne prireditve Kresna noč si bo v avli Upravno-kulturnega središča Mokronog ustvarjena dela mogoče tudi ogledati, in sicer v četrtek in petek, 21. in 22. junija, od 17. do 19. ure ter v soboto, 23. junija, od 15. do 17. ure. Ob 17. uri bo tudi uradna razglasitev rezultatov letošnjega ex tempora, ko bodo podeli zlato, srebrno in bronasto plaketo Kresniček za najboljša dela. Najbolje ocenjeno delo bo tudi tokrat  nagrajeno, nagrado prispeva Občina Mokronog-Trebelno, ki delo prejem v trajno last in jo vključi v zbirko.

Letošnji slikarski ex tempore so skupaj pripravili Zveza kulturnih društev Trebnje, JSKD Območna izpostava Trebnje, Turistično društvo Mokronog, Občina Mokronog-Trebelno, PGD Štatenberk in Turistična kmetija Lamovšek.

JSKD OI Trebnje

Oglejte si tudi