Logo MojaObčina.si

Trebnje

JUTRI
2°C
-1°C
NED.
3°C
-5°C
Deli
6329

Kulturna prireditev ob dnevu samostojnosti in enotnosti v Dobrniču

Kulturno turistično društvo Dobrnič je v sredo, 20. 12. 2017, v sodelovanju s Podružnično šolo Dobrnič izvedlo kulturno prireditev v počastitev dneva samostojnosti in enotnosti Slovenije. V prvem delu bogatega, praznično obarvanega kulturnega programa so nastopili učenci Podružnične šole Dobrnič, ki so se jim ob koncu programa pridružili še gostje, člani ansambla Veseli Dolenjci.

V prvem delu prireditve so učenci predstavili vsebino in simboliko decembrskih praznikov in običajev, ki so z njimi povezani. Sprehodili smo se od Miklavža do božiča, praznika sv. Štefana, ki je hkrati tudi dan samostojnosti in enotnosti, do tepežkanja in novega leta. Učenci so te praznike in z njimi povezane običaje posamično predstavili, obogatili pa so jih še z deklamacijami, petjem, plesom in dramsko igro. V nadaljevanju se je program osredotočil na slovesno proslavitev dneva samostojnosti in enotnosti. V tem delu je bilo več domoljubnih vsebin prepletenih z domoljubnimi pesmimi, ki so jih skupaj izvedli mladi pevski talenti Otroškega pevskega zbora Podružnične šole Dobrnič in člani zasedbe Veseli Dolenjci. 

Po kulturnem programu so za prijeten in sproščen uvod v praznično razpoloženje poskrbeli Veseli Dolenjci, ki so v povsem napolnjeni dvorani kulturnega doma v Dobrniču ustvarili domače, toplo in zabavno vzdušje, k petju in sodelovanju pa privabili tudi številne obiskovalce prireditve. Ob koncu smo si obiskovalci zaželeli še prijetne prihajajoče praznike in vsega dobrega v prihajajočem letu in s toplimi občutki odšli na svoje domove.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!