Oceni objavo

Koncert "Made in Yugo" z MePZ Leo Fortis Trebnje

V vikendu 8. in 9. decembra 2023 je telovadnica podružnične šole v Dolenji Nemški vasi zaživela v ritmu in nostalgiji. Mešani pevski zbor Leo Fortis Trebnje, ki praznuje pet let delovanja, je s svojim koncertom "Made in Yugo" obiskovalce popeljal nazaj v zanimivo in posebno obdobje osemdesetih in devetdesetih let prejšnjega stoletja.

V napovedi za koncert so člani zbora zapisali, da je bil to čas, "ko smo sanjarili o prihodnosti in gradili mostove med ljudmi, ne glede na meje in raznolikosti". Vstopnice za oba večera so bile razprodane praktično takoj, le v nekaj dneh,  kar je samo potrdilo izjemno zanimanje občinstva za tovrstno glasbeno doživetje in potrebo širše skupnosti po čim več takih dogodkih.

Luka Bregar je odlično povezoval dogajanje s pripovedovanjem napetega ljubezenskega trikotnika med Julijo, Sašom in Andrejem ter na odru ustvarjal sproščeno vzdušje, ki je obiskovalce navduševalo vse do čistega konca. Koncert je bil prava poslastica za ljubitelje glasbe tistega obdobja, saj so člani Leo Fortis izvedli zborovske priredbe različnih jugoslovanskih pop in rock pesmi pretežno iz obdobja pred letom 1990. Izbor pesmi in vse priredbe (za zbor in bend) je pripravil zborovodja Fernando Mejias, ki je poskrbel za kvalitetno izvedbo in prepletanje raznolikih glasbenih elementov. Zasedbo so spremljali tudi člani - za to priložnost sestavljenega - benda: Bogdan Turnšek- bobni, Matej Ferlič - bas kitara, Primož Malenšek - tolkala, Andrej Kaferle - klaviature ter Miha Meglič - el. kitara. Za zvočno sliko je skrbel odlični Robert Bele - Abe.


Energični ritmi in dobro znane melodije so hitro nalezli občinstvo, ki ni ostalo ravnodušno. Nekateri so celo stali in zaplesali, kar je dodalo pridih nepozabne zabave. Ob koncu koncerta so mnogi obiskovalci s plesom in s stoječimi ovacijam izražali navdušenje ter hvaležnost za čas, ki so ga preživeli skupaj z zborom in spremljajočim bendom. 2 uri glasbe in čiste zabave sta minili kot bi mignil in pustili željo še po več...

Čeprav se je potovanje v glasbeno preteklost še prehitro zaključilo, bo spomin na "Made in Yugo" ostal živ v spominih tistih, ki so bili priča temu edinstvenemu glasbenemu doživetju. In kdo ve, morda nas zbor Leo Fortis Trebnje še kdaj popelje nazaj v čase, ko smo gradili mostove med sanjami in resničnostjo. Energije za nove izzive in projekte jim namreč nikoli ne zmanjka.

Dogodek je kot glavni medijski sponzor snemala tudi televizija Vaš kanal, posnetek bo na njihovem kanalu predvidoma objavljen v januarju 2024, kasneje pa dostopen tudi na kanalu You tube.

Vabljeni, da zboru sledite na:

FB strani: https://www.facebook.com/mepzleofortis

Instagram strani: https://www.instagram.com/mepzleofortis/


Oglejte si tudi