Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Izjemen glasbeni večer z Zoltanom Petrom

Ta veseli dan kulture so v Trebnjem obeležili v velikem slogu. V avli Centra za izobraževanje in kulturo (CIK) Trebnje so gostili klavirski recital priznanega pianista Zoltana Petra. Na recitalu, poimenovanem »Ves poln sanj je črni klavir … (S. Kosovel)«, je pianist virtuozno odigral glasbena dela Ludwiga van Beethovna in Friderika Chopina, ki so prevzela zbrano občinstvo. 

Zoltan Peter je pianist in profesor, ki nastopa kot solist, komorni glasbenik in komorni partner mnogih vrhunskih glasbenikov. Nastopal je v Sloveniji in v tujini, posnel je številne skladbe in zgoščenke, poleg koncertne in pedagoške dejavnosti vodi redne seminarje in mojstrske tečaje, je tudi avtor številnih strokovnih člankov, treh notnih izdaj in strokovne knjige »Korepeticija – kazen ali ustvarjalnost«. Poučuje na Glasbeni šoli Trebnje in na Akademiji za glasbo v Ljubljani. 

Izjemen glasbeni večer, ki ga je povezovala Kristina Gregorčič, je pripravila trebanjska izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD) v sodelovanju z Glasbeno šolo Trebnje, omogočila pa ga je Občina Trebnje.

 

 Joži Sinur, JSKD OI Trebnje

Foto: JSKD OI Trebnje

Oglejte si tudi