Oceni objavo

Hamlet tokrat malo drugače

V Trebnjem so drugi januarski torek nadaljevali Gledališki abonma TIM. Tokrat so v goste povabili Loški oder, ljubiteljske gledališčnike iz Škofje Loke, katerih društvo se ponaša z več kot stoletno tradicijo. Njihova gledališka komedija Predstava Hamleta v vasi Spodnja Mrduša je prinesla veliko mero humorja, a tudi tragičnosti, ki se na silovit način razpre v koncu igre.

V predstavi so se različne plasti dogajanja od prizora do prizora vedno bolj prepletale in pred gledalčevimi očmi se je odpiralo nešteto, tudi za naš čas relevantnih vprašanj o tem, kdo rabi »kulturno prosvetljevanje« in kaj v resnici pomeni za preproste Mrdušane kultura ali »kultura«, ki naj bi jo udejanjila po(ne)srečena predelava tragedije o Hamletu.

Ljubitelji odrskih desk bodo v 3. abonmajski sezoni lahko uživali še v eni gledališki komediji. Februarja bodo namreč v Kulturnem domu Trebnje gostili še Šentjakobsko gledališče iz Ljubljane in njihovo komedijo Revizor. Gledališki abonma TIM pripravlja trebanjska izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD), omogoča pa ga Občina Trebnje.

Joži Sinur, JSKD OI Trebnje
Foto: JSKD OI Trebnje

Oglejte si tudi