Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
6°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

KONČANA PREPLASTITEV JAVNE POTI SKOZI GRADIŠČE

 

 

 

SPOROČILO ZA JAVNOST

 

KONČANA PREPLASTITEV JAVNE POTI SKOZI GRADIŠČE

 

Občina Trebnje, Krajevna skupnost Dolenja Nemška vas in prebivalci Gradišča smo stopili skupaj in speljali kar dva projekta. Seveda je največji del investicije pomenila cesta v dolžini dveh kilometrov, za kar sta občina in krajevna skupnost odšteli cca 90.000 EUR. Sami Gradiščani pa so zbrali neverjetnih 18.000 EUR.

 

Poleg tega pa so vaščani v okviru dela na cesti in na podobi kraja opravili preko 2.000 ur prostovoljnega dela. Stalno ali občasno je sodelovalo 60 prebivalcev. Še posebna zahvala gre g. Igorju Udovču in ga. Jelki Šalehar, ki sta bila nosilca v gradbenem odboru.

 

V okviru srečanj Gradišč so gradiščani namestili približno 50 raznih tabel in oznak. Na začetku vasi so postavili hramček, ki izvira iz leta 1880. Zanimivo je tudi drevo investicij in napredka, kjer so zapisane letnice posameznih pridobitev v kraju. Srečanja gradiščanov se je udeležilo približno 1.200 obiskovalcev, ki so vsi v en glas potrdili, da kaj tako lepega še niso doživeli

 

Vabimo vse, da si ogledate gradišče in da sami presodite kaj pomeni sloga med ljudi in pripravljenost storiti nekaj dobrega za skupnost. Kot župan bi rekel: »kapo dol«.

 

 

 

Alojzij Kastelic

župan

 

 

 

 

Galerijo slik si lahko ogledate na: www.trebnje.si/

Povezave

www.trebnje.si/

Oglejte si tudi