Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

Janez Pirc sprejel nove izzive

Janez Pirc je bil direktor Občinske uprave Občine Trebnje vse od 1. januarja 2012. Pred slabim letom ste lahko v Glasilu prebirali vrstice o njegovem dolgoletnem delu na Občini, ki je obsegalo usklajevanje, razporeditev del in vodenje vseh ostalih sodelavcev ter področij delovanja Občine. Kot direktor občinske uprave je zasedal delovni položaj takoj za županom in je bil kot županova desna roka odgovoren za zakonitost in učinkovitost delovanja občinske uprave. Ukvarjal se je torej z operativnimi nalogami, seznanjen pa je bil je z vsemi projekti na Občini in jih veliko tudi realiziral.

Konec meseca marca je zapustil to delovno mesto in se podal novim izzivom naproti.


Na Občini ste bili zaposleni polnih devet let in še malo. Od najinega zadnjega pogovora pa je minilo slabo leto. Takrat ste mi dejali, da je v teku več kot 35 projektov. Koliko od teh je ob vašem odhodu že zaključenih oz. koliko je še odprtih?

Večino teh smo zaključili že lani, med njimi na primer drugo fazo Industrijske cone, Športni park Trebnje, Mrliško vežico Sela pri Šumberku, protipoplavne ukrepe v Šentlovrencu in s tem Vrtec v Šentlovrencu, pločnik v Štefanu … Kar nekaj pa jih je v teku, in sicer načrtovanje širitve Podružnične šole v Dolenji Nemški vasi, načrtovanje širitve šole v Velikem Gabru z novo telovadnico, zaključuje se projektiranje Kulturnega doma Trebnje s parkirno hišo, obnova objekta na naslovu Goliev trg 7 »Grmada«, energetska sanacija objekta CIK Trebnje …

Kateri projekt je tisti, ki se vam zdi najboljša možna opcija tako za Občino kot občane?

Nujni in pomembni projekti so vsi, ki sem jih naštel in tudi tisti, ki jih nisem. Vsekakor pa je nekaj prioritet, med katerimi bi mogoče izpostavil projekt širitve Podružnične šole v Dolenji Nemški vasi, s katerim rešujemo prostorsko stisko OŠ Trebnje in ki smo ga pred nedavnim prijavili na razpis Ministrstva za znanost, izobraževanje in šport.

Podpisani ste pod večino projektov, a vendar je prav gotovo kateri izmed njih tisti, ki vam je najbolj pomemben. Kateri in zakaj?

Pravzaprav so pomembni prav vsi projekti, od prvega do zadnjega, od največjega do najmanjšega, saj poskušamo z vsakim od njih tako ali drugače izboljševati in nadgrajevati kvaliteto življenja občanov. Zame so pomembni vsi projekti, bodisi investicije ali projekti z mehkimi vsebinami, skozi katere se razvija druženje in povezovanje občanov. Pomembno je, da se vključuje občane, njihove pobude in da se projekti izvajajo v dobro širše skupnosti, kar pomeni, da se v doprinosu projekta lahko prepozna vsak posamezni občan.

Zakaj ste se odločili za prenehanje funkcije direktorja občinske uprave še pred iztekom mandata?

Odločitev je bila vsekakor težka in ni bila v načrtu, preprosto me je po naključju izziv poiskal in sem sprejel odločitev, da naredim korak naprej.

Kam vas kliče nova poslovna pot?

Nova poslovna pot me vodi na Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije. Njene osnovne naloge so zlasti predstavljanje interesov kmetov, kmetijskih, gozdarskih in ribiških organizacij ter strokovna pomoč le-tem, obravnavanje problematike kmetijstva, gozdarstva in ribištva ter sodelovanje pri pripravi predpisov, ki se nanašajo na kmetijstvo, gozdarstvo in ribištvo.

Kakšna bo vaša funkcija?

V sklopu nove zaposlitev bom zasedel funkcijo direktorja Zborničnega urada v Ljubljani.

Kdo vas bo nasledil na Občini?

S 1. aprilom 2021 vodenje Občinske uprave Občine Trebnje prevzema začasno za 6 mesecev mag. Irena Starič, vodja Referata za proračun v občinski upravi, ki to delo opravlja že vrsto let in odlično pozna delovanje občinske uprave in projekte, ki jih ima Občina v načrtih.

Malo za šalo, malo zares. Vas smemo poiskati, ko vas bomo potrebovali za naše kraje, za Občino?

Vsekakor, vedno dobrodošli. Trebnje bo v mojem srcu vedno zavzemalo posebno mesto, saj sem se na mesto, Občino in ljudi zaradi svojega dela izredno navezal, zato se bom za vas vedno zavzemal po svojih najboljših močeh.

Gospodu Janezu Pircu se iskreno zahvaljujemo za dobro vodenje Občinske uprave Občine Trebnje, za sodelovanje, prijeten odnos tako s sodelavci kot občani, predvsem pa za vse izpeljane projekte v Občini.

Uspešni ljudje ne postanejo skozi noč. Uspeh je rezultat trdega dela, česar je naš sogovornik vajen.

Želimo mu, da z zaupanjem sledi svojim sanjam tako, kot si je zamislil, da bo žel sadove svojega uspeha.

Mojca Smolič

Oglejte si tudi