Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
6°C
JUTRI
26°C
8°C
Oceni objavo

Prihaja nov razpis Ekosklada

Jutri, 13.10.2017 bo Ekosklad, slovenski okoljski sklad, objavil nov razpis za nepovratne finančne spodbude občanom za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in večje energetske učinkovitosti stavb, ter nov razpis za nepovratne finančne spodbude občanom za nakup električnih vozil.

Pri električnih voziliih se spreminja postopek pridobitve subvencije, saj boste lahko vlogo za subvencijo po novem oddali zatem, ko je vozilo že kupljeno. Subvencioniran bo tudi nakup električnih motornih koles in koles na motorni pogon, ne samo avtomobilov.
Pri naložbah v stavbah se bistveno povečujejo sredstva, namenjena zamenjavam starih kurilnih naprav za nove na lesno biomaso (polena, peleti) ali toplotno črpalko. Po novem boste za novo kurilno napravo na lesno biomaso lahko prejeli do 50% upravičenih stroškov investicije, oziroma največ 4000,00EUR (prej do 20% investicije oziroma največ 2000,00EUR), za vgradnjo nove toplotne črpalke zrak - voda pa do 40% upravičenih stroškov investicije oziroma največ 2500,00EUR (prej do 20% investicije, 1000,00EUR).
Kdor je že oddal staro vlogo, pa z deli še ni pričel in še ni prejel odločbe o dodelitvi sredstev z Ekosklada, lahko odda novo vlogo, na Ekosklad pa pošlje dopis, da od prejšnje vloge odstopa. Če odločbo že imate, z deli pa še niste pričeli, lahko oddate novo vlogo, na Ekosklad pa pošljete dopis, s katerim se odpovedujete pravici do izplačila finančne spodbude. Če ste z deli že pričeli, se na nov razis žal ne morete prijaviti, seveda pa boste za izvedeno investicijo prejeli finančno spodbudo, kot je bila določena s preteklim razpisom.
Za podrobnejše informacije glede novih nepovratnih finančnih spodbud Ekosklada in vseh ostalih informacij v zvezi z URE, OVE, težav pri gradnji in obnovi ali pri uporabi prostorov, se lahko oglasite v pisarni ENsvet po predhodnem dogovoru.

Oglejte si tudi