Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

OKROGLA MIZA NA LISCU

Izzivi razvoja vinogradništva in turizma na vinogradniških goricah na začetku 21. stoletja - primer vinogradniške gorice Lisec v Suhi krajini.
Društvo vinogradnikov "Lisec" Dobrnič je skupaj s Fakulteto za turizem Univerze v Mariboru, Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije OE Novo mesto ter Občino Trebnje, organiziralo okroglo mizo. Tu so svoje poglede na razvoj in prihodnje izzive vinogradništva in turizma na vinogradniških goricah na začetku 21. stoletja podali avtorji, priznani strokovnjaki, ki so obravnavali različne tematike. Skupaj z ostalimi udeleženci so poskusili začrtati smernice razvoja, da bi kar najbolje lahko sledili trendom v vinogradništvu, turizmu ter na področju prostorskega načrtovanja. 

Okrogla miza predstavlja uvod v pripravo znanstvene monografije o vinogradništvu na Dolenjskem, ki jo načrtujemo v društvu izdati v jeseni.

Člani Društva vinogradnikov "Lisec" Dobrnič verjamemo, da bo tako okrogla miza kot prihodnja monografija, pripomogla k razvoju vinogradništva, ne samo na gorici Lisec, ampak tudi širše na območju vinorodnega okoliša Dolenjske, hkrati pa bo uporabna tudi v drugih slovenskih vinorodnih deželah. 

Anica Maraž

Foto: Bogdan Francelj


Oglejte si tudi