Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
3°C
SOB.
12°C
2°C
Oceni objavo

IZJAVA ZA JAVNOST TREVES d.o.o.

IZJAVA ZA JAVNOST TREVES d.o.o., 13. oktober 2021

"Sporočamo vam, da je marca letos lastnik podjetja Treves d.o.o. iz Francije – Treves SAS na zboru delavcev obvestil vse zaposlene o svoji nameri, da ne bo nadaljeval z ekonomsko aktivnostjo v Sloveniji. Odločitev lastnika, da ne bodo obnovili tovarne po požaru, ki se je v podjetju zgodil januarja letos, je posledica slabih dolgoročnih poslovnih perspektiv v Sloveniji.

Dne 21. 9. 2021 je lastnik sprejel sklep o prostovoljni likvidaciji podjetja Treves d.o.o., postopek prostovoljne likvidacije se je začel dne 7. 10. 2021, z vpisom sklepa o likvidaciji v sodni register. Glavni cilj prostovoljne likvidacije je poplačilo vseh upnikov še pred dokončnim zaprtjem tovarne.

Skladno s to odločitvijo smo v podjetju postopali po skrbno načrtovanih korakih, ki so vodila do zmanjševanja obsega proizvodnje in zaposlenih v skladu s planom prestrukturiranja podjetja. Upoštevali smo vso dinamiko delovnega procesa, časovnico prekinitev pogodb o zaposlitvi smo pripravili in z zaposlenimi uskladili maja letos. Zmanjševanje števila zaposlenih se je po dogovorjeni dinamiki pričelo konec junija in se bo končalo konec oktobra 2021.

Veseli nas, da smo se z lastnikom Treves SAS, ki je v procesu prestrukturiranja pokazal veliko mero odgovornosti, dogovorili, da zaposlenim, kot zahvalo za vso delo in požrtvovalnost v podjetju, poleg pravic in nadomestil, ki jim pripadajo po slovenski zakonodaji, izplačamo dodatne nagrade. Budget za izplačila ob odpovedi pogodb znaša večkratnik zneska, ki bi bil zaposlenim sicer izplačan v skladu s pravili in našo zakonodajo.

Zelo smo zadovoljni, da so praktično vsi zaposleni našli novo zaposlitev, kar pozitivno sporoča o prepoznavnosti podjetja in vrednosti Trevesovih zaposlenih. Prepričani smo, da bodo naši bivši zaposleni v novih podjetjih in na novih delovnih mestih z vsem svojim znanjem in izkušnjami pripomogli k izboljšanju delovnega okolja.

Vse dobave kupcem podjetja Treves d.o.o. v Sloveniji in tujini so s 1. 10. 2021 z veliko pomočjo naših zaposlenih prevzele sestrske tovarne v skupini Treves.

Zahvaljujemo se predvsem vsem zaposlenim za požrtvovalnost in vestno opravljanje dela, ponosni smo na to, da so zaposleni ostali pripadni in profesionalni do zadnjega dne.

Zahvaljujemo se vsem podjetjem in posameznikom, ki so nam pomagali pri hitri sanaciji po katastrofalnem požaru januarja letos.

Zahvaljujemo se tudi lokalnim in tujim dobaviteljem, bankam, vsem domačim in tujim kupcem ter medijem za vso podporo, ki so o vseh dogodkih korektno poročali. Prav tako gre zahvala županu in ekipi Občine Trebnje ter Upravne enote Trebnje."

 

Bič. 13. oktober 2021

 

Oglejte si tudi