Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

CIK Trebnje partner v projektu »Learning Prison«

Center za izobraževanje in kulturo (CIK) Trebnje sodeluje v projektu »Learning Prison« v okviru Leonardo da Vinci partnerstva po programu Vseživljenjsko učenje skupaj s partnerji iz Francije, Turčije in Velike Britanije.

 

Namen projekta je vzpostavitev zaporov kot učečih se organizacij - ustvariti spodbudno okolje, kjer bo lahko potekalo učinkovito učenje. Gre za "učeče se time", v katere so vključeni vsi, ki delajo bodisi v zaporih ali sodelujejo z zapori kot zunanji sodelavci, oziroma želimo vključiti v dialog tudi vse tiste, ki še ne sodelujejo v tem procesu.

 

Srečanju v Franciji in Sloveniji, v okviru katerega smo z udeleženci obiskali Zavod za prestajanje kazni zapora (ZPKZ) Dob pri Mirni, je v septembru sledilo projektno srečanje v Çanakkale v Turčiji. Udeležili sta se ga strokovni delavki in učiteljica s CIK-a skupaj s strokovno delavko ZPKZ Dob in strokovnim delavcem izobraževalne organizacije Cene Štupar Ljubljana. Osrednja tema tokratnega srečanja je bilo spoznavanje načinov za izboljšanje komunikacije in možnosti vzpostavljanja dialoga upoštevajoč okoliščine posameznih držav. Projektni partnerji smo tako predstavili različne učne metode, skupaj z ostalimi udeleženci srečanja pa smo analizirali uporabnost posamezne metode v konkretnih situacijah. Eden izmed rezultatov projekta je tudi e-knjiga, ki vsebuje primere dobrih praks sodelovanja na različnih področjih, ki pa jo bomo dopolnili tudi z metodami in platformo procesa dialoga. Izvedba projekta je financirana s strani Evropske komisije.

Oglejte si tudi