Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
12°C
JUTRI
16°C
10°C
Oceni objavo

50 let Komunale Trebnje

Komunala Trebnje d.o.o. je javno podjetje v lasti občin Trebnje, Mokronog – Trebelno, Mirna in Šentrupert.

 

Oskrba s pitno vodo, odvajanje in čiščenje komunalnih odpadnih in padavinskih voda, ravnanje s komunalnimi odpadki ter vse močnejša gradbena enota in vzdrževanje občinskih cest zaokrožujejo predvideni obseg dejavnosti glede na štiri letno vizijo razvoja javnega podjetja.

V jubilejnem letu 2012 je podjetje petdesetletnico delovanja obeležilo s številnimi aktivnostmi, katerih namen je bil podjetje narediti še bolj prepoznavno. V ta namen je bila prenovljena celostna podoba podjetja vključno z novim logotipom in prenovljeno spletno stranjo.

S slovesnostjo, ki je potekala v četrtek, 30.10.2014, je bilo praznovanje petdesetletnice tudi uradno zaključeno, hkrati pa je bilo v uporabo predano novo odlagalno polje na odlagališču nenevarnih odpadkov Globoko. Investicija izgradnje II. etape 1. faze odlagališča bo skupaj z odlagalnim poljem za azbestno cementne odpadke stala nekaj manj kot 400.000 EUR, zagotavlja pa prostor za odložitev okoli 40.000 ton odpadkov, kar bo predvidoma zadostovalo za približno 7 let odlaganja.

Novo odlagalno polje podjetju in občinam nalaga dolžnost, da poiščejo dolgoročno učinkovit koncept ravnanja s komunalnimi odpadki, ki bo zagotavljal stabilno izvajanje javne službe in kar najnižjo ceno storitev za naše uporabnike.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem, ki ste s svojo prisotnostjo na slovesnosti potrdili, da smo na pravi poti.

                                                                                                  Komunala Trebnje d.o.o.

Oglejte si tudi