Logo MojaObčina.si

Trebnje

DANES
25°C
7°C
JUTRI
30°C
10°C

15 novih operativnih gasilcev

15 novih operativnih gasilcev

Lani decembra je Gasilska zveza Trebnje začela s tečajem za operativnega gasilca. Nanj se je prijavilo 26 tečajnikov in tečajnic iz gasilskih društev naše zveze.

Tečaj je obsegal  149 ur, od tega 57 ur teoretičnih predavanj, ki so potekala v dvorani PGD Trebnje in 92 ur praktičnih vaj pred gasilskim domom v Trebnjem z inštruktorji zveze organizatorice. Zaključku predavanj je sledilo pisno preverjanje znanja iz teoretičnih predmetov. Pozitivne ocene iz teoretičnih predmetov in uspešno opravljene praktične vaje so bile pogoj za pristop k zaključnima izpitoma.

 

Oba zaključna izpita sta potekala v nedeljo, 13. marca 2022. Najprej so tečajniki pred komisijo: Janez Uhan in Lovro Hren ter Borut Arh (predsednik), ki ga je določila Gasilska zveza Slovenije, posamično opravljali teoretični izpit. Po tem izpitu se je zamenjal predsednik komisije tov. Janez Šalej, ki je vodil zaključne izpite iz praktičnega dela tečaja.  

 

Tega dne je k zaključnemu izpitu pristopilo 15 tečajnikov, dve tečajnici sta bili v izolaciji, zato bosta zaključna izpita opravljali 26. marca 2022 v GZ Krško.

 

Redna udeležba na predavanjih in vajah, zavzetost in doslednost pri pridobivanju znanja  so prispevali, da je zaključna izpita uspešno opravilo vseh 15 kandidatov. Tako imajo po enega novega operativnega gasilca v PGD Dobrnič,  Račje selo, Šentrupert, Trebnje, Trebelno, Veliki Gaber in Račje selo, tri nove operativne gasilce imajo v PGD Občine, v PGD Mirna pa kar 6. Verjamemo, da bosta tudi kandidatki iz PGD Trebelno in Štatenberk uspešno opravili zaključna izpita naknadno v  drugi gasilski zvezi. 

 

Vsem novim operativnim gasilcem in gasilkam, ki so z opravljenim tečajem napredovali v čin gasilec, velja zahvala za zavzeto in vztrajno obiskovanje tečaja ter iskrene čestitke ob napredovanju z željo, da bi pridobljeno znanje in sposobnosti čim bolj uspešno uporabljali in še uspešneje prenašali na sotovariše v matičnem društvu ali izven njega.

Zahvala velja tudi vodji tečaja, poveljniku GZT Janez Uhanu, ter vsem predavateljem in inštruktorjem.

 

                                                                                                                             Gasilska zveza Trebnje

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi