Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
8°C
JUTRI
20°C
12°C
Oceni objavo

Taborčan Matic Gerčar v Španiji

Matic Gerčar, domačin iz Tabora, je svoje življenje podredil rokometu. Matic igra na položaju golmana in je nasledil kariero rokometnega vratarja po svojem očetu Staniju (Stane Gerčar), ki je bil prav tako uspešen vratar v tedanjih zlatih časih. Matic je otrok kluba Celja Pivovarne Laško (CPL) in je v mladosti igral že za nekaj klubov po Sloveniji (CPL, Sevnica, Gorišnica, Maribor). Kasneje se je preizkušal tudi v državah po Evropi (Nemčija, Francija, Avstrija, Švica), vendar pa je sedaj, za drugi del sezone 23/24, dobil zanimivo ponudbo iz Španije.

Sprejel je ponudbo prvoligaške ekipe, ki prihaja iz mesta Santander na Severu Španije, v pokrajini Kantabrija, ki je avtonomna skupnost na severu Španije, z glavnim mestom Santander in obsega dobrih 5300 km²  in ima  skoraj 600.000 prebivalcev.

Španija je rokometna velesila in ena najuspešnejših rokometnih reprezentanc na svetu, saj je osvojila dve svetovni prvenstvi. So tudi edina ekipa, ki je poleg Švedske uspešno ubranila naslov evropskega prvaka. Postali so evropski prvaki na Euru 2018, ki je potekal na Hrvaškem. Španska liga z imenom 'LIGA ASOBAL' je ena najmočnejših rokometnih lig na svetu, kjer igra 16 najboljših ekip. Matic bo igral za ekipo Grupo Blendio Sinfín. Klub s pravim španskim imenom Club Deportivo Elemental Sinfín Balonmano je bil ustanovljen 14. aprila 2004 in je začel igrati v španski tretji ligi. Imajo dvorano s 4.000 sedeži, ki je vedno polna navijačev. Leta 2008 so prestopili v drugo ligo, leta 2015 pa v prvo ligo - ligo ASOBAL. Klub je leta 2017 izpadel iz prve lige, a se je vrnil že po eni sezoni. Od leta 2018 klub neprekinjeno igra v prvi ligi. V pokalu ASOBAL leta 2021 je ekipa prišla celo do finala, ki ga je na žalost izgubila proti Barceloni. Gre za najboljše španske klube (Barcelona, Ademar Leon, Bidasoa, Valladolid) in igralce, ki jih bomo videli igrati proti Maticu. Trener ekipe je nekdanji španski reprezentant Rubén Garabaya. V letu 2022 je za to ekipo igral tudi nekdanji igralec CPL Jaka Malus.

Držimo pesti za dobre igre našega Matica, da dobesedno zaklene vrata novega kluba, kot  temu pravijo v rokometnem žargonu. Lahko smo ponosni, da imamo takšnega športnika v naši občini. Srečno 'Gera' v nadaljevanju sezone!

Povezava: https://www.bmsinfin.com/2024/01/30/matic-gercar-nuevo-cancerbero-en-el-...

 

ŠD Partizan Tabor

Oglejte si tudi