Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Rdeči križ Slovenije igra pomembno vlogo pri odzivanju na nujne primere

Ljubljana, 4. 5. 2020 - Vsaka, tudi najbogatejša, družba potrebuje prostovoljce in humanitarne organizacije, v teh izrednih razmerah še posebej, ki jih povezujejo, saj smo prav mi, sodržavljani, sosedje in naključni mimoidoči, nepogrešljivi, ko je potrebno pomagati nekomu med nami. Potrebujete nas, zato vas vabimo, da nam pomagate, da bomo mi lahko pomagali vam.

V tednu Rdečega križa Slovenije od 8. do 15. maja želijo v svoje vrste pritegniti nove prostovoljce, nove krvodajalce in nove donatorje. V tem času boste prispevali 0,17 evra od vsake poštne pošiljke v notranjem in mednarodnem prometu, razen za knjige, časopise in revije. Zbrana sredstva so namenjena humanitarni in solidarnostni dejavnosti Rdečega križa Slovenije.

 

Teden Rdečega križa se povezuje s svetovnim dnevom Rdečega križa in Rdečega polmeseca 8. majem, na rojstni dan ustanovitelja gibanja Henrija Dunanta. Ta dan se spominjamo poguma in dosežkov več kot 16-ih milijonov prostovoljcev in skoraj pol milijona članov, ki delujejo v 192-ih državah sveta. Ta dan so ponosni, da so del največje humanitarne mreže na svetu za pomoč ljudem v stiski. 

 

Teden Rdečega križa je priložnost, da vsi skupaj poglobljeno razmislimo, kaj pomenijo načela gibanja: humanost, nepristranskost, nevtralnost, neodvisnost, prostovoljnost, enotnost, univerzalnost. 

 

Njihov pomen je zelo preprost. Med krizo so tukaj, da pomagajo ljudem. So lokalni in globalni. To počnejo že več kot 150 let. Njihova mreža neverjetnega osebja in prostovoljcev v negotovih časih pomeni, da so edinstveno dosegljivi za ljudi.

 

Ob tej priložnosti se predsednica Rdečega križa Slovenije mag. Vesna Mikuž in generalna sekretarka Cvetka Tomin zahvaljujeta vsem prostovoljcem in osebju, ki nenehno dela, da bi dosegli ljudi v stiski in omilili njihovo trpljenje. Povsod po Sloveniji dokazujejo, da so lokalni akterji ključni za reševanje življenj in pripravo skupnosti za hitrejše in boljše delovanje v vsaki posamezni krizi. 

Oglejte si tudi