Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Mlade želimo vključevati v aktivnosti Rdečega križa Slovenije

Žalec, 17. 7. 2020 – Rdeči križ Slovenije ima močno strukturo mladih, starih do 15. let, in zelo majhno bazo mladih odraslih, starih od 15. do 35. let. Ta starostna skupina - mladostniki in mladi odrasli - ima pri oblikovanju in uresničevanju strategij za oblikovanje boljše družbe osrednjo vlogo.

Mladi so zelo pomembni pri izgradnji in vzdrževanju močnega delovanja organizacije in kot taki enakopravni partnerji odraslih. Pomembno je, da jim v organizaciji ponudimo raznovrstne, dobre in enakopravne možnosti za vključevanje, s katerimi ne bomo pomagali le mladim in organizaciji, temveč tudi skupnosti, v katero so vključeni. 

 

Za čim bolj učinkovito vključevanje mladih v okviru projekta Prostovoljci, temelj organizacije območna združenja RK Ljubljana, Žalec, Ajdovščina, Tolmin, Kočevje in Cerknica pripravljajo vsebine, s katerimi jih želijo vključiti v organizacijo. Zato mlade od 12. do 35 leta prosijo, da do 29. julija izpolnijo spletno anketo: https://www.1ka.si/a/293819, na osnovi katere bodo izvedeli, na kakšen način želijo mladi sodelovati z RKS.

 

Aktivnosti sofinancira Ministrstvo za javno upravo Republike Slovenije.

Oglejte si tudi