Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Migojničani so znova doma

Žalec, 12. 9. 2020 - V začetku lanskega oktobra je zagorelo ostrešje večstanovanjske hiše v Migojnicah 102. V hiši stanujejo štiri družine, ki so med obnovo začasno stanovale pri sorodnikih in v stanovanju Občine Žalec. Gasilci PGD Griže so kasneje priskočili na pomoč tudi pri čiščenju poškodovane stavbe in okolice, Žalsko območno združenje Rdečega križa pa je začelo zbiranje finančnih sredstev za obnovo hiše.
Na transakcijskem računu so od 15. oktobra lani do 28. februarja letos zbrali 15.513,57 evra; od tega so 3.492,25 evra namenili izdelavi projektov, 12.021,32 evra pa izdelavi fasade. Preostala sredstva - zavarovalnino od zavarovalnice - so stanovalci prejeli za obnovo strehe in stanovanj.

 

Potek zbiranja donacijskih sredstev je spremljal Odbor za pomoč Migojničanom in s stanovalci organiziral tudi posvete o načinu porabe sredstev.

 

Stanovalci se za pomoč pri obnovi domov lepo zahvaljujejo prostovoljkam Krajevne organizacije Rdečega križa Griže, ki so na terenu zbirale prostovoljne prispevke, krajevnim organizacijam Rdečega križa Liboje, Gotovlje, Braslovče in Vransko, Rdečemu križu Slovenije – Zvezi združenj, podjetjem in posameznikom.

 

Vedno nam z objavami dobrodelnih dogodkov stojijo ob strani mediji, zato posebna hvala: TV Slovenija in oddaji TV tednik, VTV – Vaši televiziji, TV Celje, Savinjski televiziji, Utripu Savinjske doline, Polzelanu, Informatorju Občine Vransko, Novicam izpod Krvavice, NT&RC Novemu tedniku in Radiu Celje, Radiu Fantasy in Štajerskemu valu.

Oglejte si tudi