Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Razvijte veščine in znanja skozi prostovoljstvo

Žalec, 22. 9. 2020 - V septembru je konzorcij šestih območnih združenj: RKS – OZ Ljubljana, RKS – OZ Cerknica, RKS – OZ Tolmin, RKS – OZ Ajdovščina, OZ RK Kočevje in RKS – OZ Žalec izdal Katalog prostovoljskih del. V njem poiščite aktivnost, s katero si v prostem času obogatite svoje znanje in z njo pomagate prebivalcem lokalnega okolja.

Ministrstvo za javno upravo Republike Slovenije v okviru javnega razpisa Razvoj in profesionalizacija NVO in prostovoljstva 2019 subvencionira projekt šestih območnih združenj RKS z naslovom Prostovoljci, temelj organizacije. 

 

Splošna cilja javnega razpisa sta vzpostaviti spodbudno podporno okolje za delovanje in razvoj nevladnih organizacij in spodbujati solidarnost in kakovostno prostovoljstvo ter razvoj različnih oblik prostovoljstva na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni. 

 

Člani konzorcija so med drugim izdali Katalog prostovoljskih del, RKS – OZ Žalec pa razvojno Strategijo za vključevanje mladih v prostovoljstvo na območju Spodnje Savinjske doline, ki vključuje krepitev prostovoljstva za obdobje naslednjih 5-ih let. 

 

V naslednjem obdobju si bodo prizadevali za večjo pokritost terena s prostovoljci Rdečega križa, zato k sodelovanju vabijo nove prostovoljce, ki si lahko v katalogu pregledajo aktivnosti, ki jih izvajamo in v katere se lahko vključijo. Krepili in promovirali bodo vključenost mladih, kar so zapisali v strategijo vključevanja mladih, uredili in poenotili bodo sistem za spremljanje in podporo prostovoljcev ter povečali usposobljenost prostovoljcev.

 

Konzorcij bo primer dobre prakse povezovanja prostovoljstva v območnih združenjih RKS in razvijanja enotnega, a fleksibilnega sistema prostovoljstva.

 

Katalog in strategija sta dostopna na povezavi: http://www.zalec.ozrk.si/sl/Prostovoljstvo_4/

Oglejte si tudi