Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
8°C
JUTRI
20°C
12°C
Oceni objavo

Podpis gasilske pogodbe za leto 2024

V sredo, 14. februarja, je na občini potekalo vsakoletno srečanje predstavnikov Gasilske zveze  Žalec in vseh treh prostovoljnih gasilskih društev z območja Občine Tabor, na katerem je potekal tudi podpis Pogodbe o opravljanju lokalne javne gasilske službe v Občini Tabor za leto 2024, ki je osnova  za redno delovanje oz. financiranje dejavnosti gasilskih društev in gasilske zveze.

S strani Gasilske zveze Žalec sta se srečanja udeležila predsednik Milan Pustoslemšek in poveljnik Ludvik Meklav, s strani PGD Tabor- Ojstriška vas predsednik Peter Jezernik in poveljnik Grega Serdoner, s strani PGD Kapla-Pondor predsednik Rok Pustoslemšek in poveljnik Matjaž Drča ter s strani PGD Loke predsednik Davorin Drnolšek in poveljnik Tomaž Sopotnik.

Podžupan Žan Grobler je vse prisotne lepo pozdravil in se zahvalil za dosedanje medsebojno tvorno sodelovanje in za nesebično ter požrtvovalno delo na intervencijah, ob tem pa poudaril velik pomen gasilske službe za varnost ljudi in premoženja. Skupaj so naredili kratek pregled dogodkov v preteklem letu in ugotovili pomembno vlogo prostovoljcev ter si zadali, da bodo tudi v prihodnje veliko pozornosti namenjali skupnemu enotnemu delovanju.

Vsa tri prostovoljna gasilska društva s svojimi operativnimi enotami opravljajo naloge javne gasilske službe, kot so preventivne naloge varstva pred požarom, zaščita in reševanje ob poplavah ter drugih naravnih nesrečah, gašenje in reševanje ob požarih. Ob dogodkih večjih razsežnosti se društva v skladu z načrti zaščite in reševanja povezujejo širše, to je  z društvi v Gasilski zvezi Žalec in ostalimi, kot je bilo v primeru požara na Krasu in nedavnih poplav. Društva v skladu s svojimi nalogami skrbijo tudi za redna usposabljanja in izobraževanja operativnih enot, kadrovanje in vzgojo gasilske mladine.

Občina Tabor je za tekoče leto za področje gasilstva namenila cca. 117.000,00 EUR proračunskih sredstev, iz katerih se bodo financirale zavarovalne premije, stroški dela strokovnega sodelavca GZ Žalec, stroški delovanja vseh treh PGD, nakup gasilskih oblek in ostale opreme po dogovoru.

 

Saša Zidanšek Obreza

Oglejte si tudi