Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

PLANINSKO DRUŠTVO TABOR IN KTK PRI PZS RAZPISUJETA TURNOKOLESARSKO TURO

STKP v enem dnevu
Kdaj: 1. 6. 2019
Ura: 8:15 (zbor od 8.00 naprej) pri Hotelu Trojane (Trojane 27, 1222 Trojane)

Dogodek je namenjen predstavitvi Slovenske turnokolesarske poti (STKP) javnosti, omogočiti prvo izkušnjo vožnje po njej turnim kolesarjem, ki je še ne poznajo in znova na najprimernejši način pokazati javnosti, da je turno kolesarstvo razširjena priljubljena oblika rekreacije za širši krog aktivnega prebivalstva.

Opis poti: Od hotela nadaljujemo pot po Slovenski turnokolesarski poti preko Prvin na Čemšeniško planino. S Čemšeniške planine se spustimo na Presedle in nadaljujemo pot do Krvavice in Zjčeve koče. Naprej kolesarimo na Vrhe in Sv. Planino, preko Javorja in Medvednice do Urankarja in od tu do Turistične kmetije Weiss, kjer sledi zaključek in analiza ture.
Tura bo potekala v okviru akcije PZS "STKP v enem dnevu".

Dolžina poti: 26 km
Skupaj vzpona: 970 v. m. 
Zahtevnost: srednje zahtevna tura, vzponi do V5, spusti do S4. Podlage so asfaltna cesta, utrjen madadam, gozdna cesta in planinske poti.
Čas kolesarjenja: 5-6 ur
Oprema: Obvezna oprema je gorsko kolo z ustrezno profiliranimi gumami, čelada in ostala zaščitna oprema. Pijača in hrana iz nahrbtnika.
Vodnik: Uroš
Prijave (in dobra volja) obvezne: 031 509 323 (Uroš), do čertka, 30. 5. 2019 oz. na https://migimigi.si./stkp1dan/

Tura je del 38. etape te poti. Zaradi ureditve trasferja do Trojan in omejenega števila udeležencev vas prosimo, da pravočasno potrdite udeležbo na spodaj navedeno telefonsko številko in uradno stran PZS za prijavo: https://migimigi.si./stkp1dan/

Več o dogodku: https://ktk.pzs.si/novice.php?pid=13422 

Oglejte si tudi