Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
PET.
15°C
0°C
Oceni objavo

Občina Tabor za območja-občine brez gensko spremenjenih organizmov

V zadnjih dneh smo na občino prejeli odzive na vseslovensko kampanjo o gensko spremenjenih organizmih (GSO), ki jo je v Sloveniji, kot del evropske kampanje, leta 2007 začel Inštitut za trajnostni razvoj (ITR).

Cilj kampanje, ki se danes ne izvaja več, je bil ustanavljanje območij – občin brez gensko spremenjenih organizmov oz. rastlin. Občine, ki so takrat sprejele izjavo o negojenju GSO, je moč videti na interaktivnem zemljevidu Geopedie, kjer so le-te obarvane z zeleno. Pri tem je Občina Tabor, menimo, da neupravičeno, obarvana z modro barvo in označena z besedilom, ki ga lahko interpretiramo kot »hočemo GSO« (http://www.geopedia.si/#T190_x481687_y105435_s9_b4). Zemljevid ne omogoča druge izbire.

 

Cenjene občane obveščamo, da je Občina Tabor sicer l. 2007 prejela dopis na to temo, vendar vprašalnika ni dostavila nazaj. To seveda ne pomeni, da priznavamo GSO, kot si to razlaga in Sloveniji predstavlja ITR.

 

Na to nejasnost smo ITR že opozorili ter jim sporočili, da Občina Tabor nikakor NE ZAGOVARJA gensko spremenjenih organizmov oz. rastlin ter da SE ZAVZEMAMO za območja brez GSO.

 

Spremembe v zvezi s položajem Občine Tabor v tem vprašanju pričakujemo v najkrajšem možnem času.

 

Občinska uprava

Oglejte si tudi