Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
4°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Prvi dogodek: “Spoznaj in okusi v Termah Ptuj” uspel

“Spoznaj in okusi v Termah Ptuj”, sklop petih dogodkov, ki bo popestril ptujsko poletno dogajanje se ne dotika le geografske znamke Ptuj. Projektna ideja zajema celotno regionalno destinacijsko organizacijo (RDO); v tem smislu se bodo zvrstile posamezne predstavitve geografskih znamk, ki bodo (vsak vikend ena) kraljevale pred in znotraj Term Ptuj. Zaključni dogodek bo 9. avgusta.
V soboto, 28. junija 2014, je potekal prvi izmed petih dogodkov v prijetnem ambientu Term Ptuj. Te so zraven ZRS Bistre Ptuj, Javnih služb Ptuj in Radia-Tednik Ptuj tudi v organizacijskem odboru projekta. Z omenjenim poletnim dogajanjem želimo povezati celotno Podravsko-ptujsko-ormoško regionalno destinacijsko organizacijo, ustvariti povezavo v omenjeni turistični destinaciji in tako z okoliškimi občinami zaokrožiti in popestriti turizem v regiji s svežimi dogodki in večjo prepoznavnostjo same regije tudi med turisti.

V Termah Ptuj se bodo to poletje odvijale predstavitve občin in društev s področja Ptuja, Jeruzalem-Ormoža, Slovenskih goric ter Haloz. V okviru poletnega projekta se bodo tako tujim in domačin gostom predstavljale naše regionalne posebnosti. Na zanimiv način bodo spoznali našo tradicijo in okusili kulinarične ter enološke dobrote ter se prepričali, da naša destinacija ponuja veliko dobrega – za dušo in telo!

Uvodni dogodek je predstavil geografsko znamko Ptuj. Pred Termami Ptuj so se predstavljala turistična društva in manjši ponudniki lokalnih izdelkov, vinarji, možna pa je bila tudi degustacija in prodaja nekaterih izdelkov. Na ta način spodbujamo in podpiramo lokalne proizvajalce. Tokrat so se predstavili: Kmečka pekarna Marija Metličar, Arhitekt Dekor (dekoracije, poslikave, štukature, restavriranje, imitacije, pozlatitve), Twildekor (darilni izdelki iz različnih vrst tekstila in volne), Vinogradništvo Cvitanič z vrstami vin: Renski rizling, Dišeči traminec, Muškat otonel, Šipon suhi jagodni izbor in drugimi, Skrinjica unikatov z unikatnimi, ročno izdelanimi izdelki, naravna trgovina Dotik narave (med, medni izdelki, zeliščni čaji, super živila, naravna kozmetika, prehranska dopolnila), 3 ptice z okolju prijazno modo oblikovalke Anite Pukšič in unikat by Amadeja z unikatnim, ročno izdelanim nakitom.

Obiskovalce je pozdravila podžupanja MO Ptuj, Helena Neudauer, podžupan občine Hajdina, Franc Mlakar in Franc Kukovec (TD Polenšak).

Za vmesno javljanje s terena v živo je poskrbela ekipa Radia Ptuj, ki je tudi povezovala program v Termah.

Zraven ponudnikov, ki so svoje izdelke predstavljali pred Termami, je tudi znotraj Termalnega Parka potekala animacija in napoved bližnjih dogodkov v destinaciji, ki so jo pripravila turistična društva. Tudi tukaj je bilo možno poskusiti nekatere dobrote, vse sodelujoče skupine pa smo lahko spoznali še podrobneje, se z njimi pogovorili ali jih videli nastopati na odru. V notranjem Termalnem Parku je potekalo dogajanje z: TED Lukarji, TD Polenšak, Hajdinskimi kletarji in Hajdoškimi pletarji, Društvom Arsana. Pri Rimljankah s Hajdine smo poskusili specialitete starih Rimljanov, zraven njih pa so se predstavila še Društva žena Hajdoše, Gerečja vas in Draženci s svojimi zeliščarkami. Zbor učiteljic in vzgojiteljic OŠ Hajdina se je predstavil s popularnimi pesmimi, ogledali pa smo si tudi odlomek iz monokomedije Tajnica Lolita (igra Katja Markež). Za otroško animacijo sta poskrbela brata Brata Malek iz Rekreacijsko – ustvarjalnega društva Eleja.

 

V kotičku TIC Ptuj in RDO Ptuj so informirali goste o turistični ponudbi na Ptuju in v njegovi okolici.

Uvodni dogodek je privabil veliko tujih in domačih gostov, lokalnih obiskovalcev in gostov Term Ptuj. Vabljeni na naslednji dogodek, ki bo v soboto, 12.7., ob 14.00 v Termah Ptuj, in sicer se bo podrobneje predstavila geografska znamka Jeruzalem-Ormož. 19.7. boste lahko “spoznali in okusili” še Slovenske gorice, 26.7. pa Haloze.

V sklopu dogodkov “Spoznaj in okusi v Termah Ptuj”, je za prebivalce občin geografskih znamk Ptuj, Jeruzalem-Ormož, Haloze in Slovenske gorice možen nakup vstopnic za Termalni Park po znižani ceni (10eur odrasli / 5eur otroci). Zadnji datum nakupa vstopnic po znižani ceni je 16.8. (veljavnost vstopnice je eno leto), na voljo so v ptujskem TIC-u.

 

Več fotografij iz dogodka, ki se je odvijal 28.6. si lahko ogledate na tej povezavi: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.894950380531704.1073741879.308946795798735&type=3

 

Mileva Marčič

 

Oglejte si tudi