Oceni objavo

Delovanje zbirnega centra Starše

Zbirni center je namenjen občanom občine Starše, ki so vključeni v sistem ravnanja s komunalnimi odpadki pri Javnem podjetju Snaga.

Ob vstopu v zbirni center se mora uporabnik izkazati z dokazilom v fizični ali e-obliki (položnica Snage ali položnica upravitelja v primeru večstanovanjskih objektov) in z identifikacijskim dokumentom.

Ob vstopu v zbirni center je potrebno upoštevati PRAVILA PREDAJE ODPADKOV V ZBIRNEM CENTRU, ki so nameščena na vidnem mestu zbirnega centra.

 

OBRATOVALNI ČAS ZBIRNEGA CENTRA

Sreda           12.00 – 17.00

Sobota        08.00 – 15.00

Ob nedeljah in praznikih je zbirni center zaprt.

 

Zbirni center je namenjen ločenemu zbiranju različnih vrst komunalnih odpadkov, ki nastajajo v gospodinjstvu. Občani lahko v zbirnem centru brezplačno oddajo:

-      nenevarne komunalne odpadke:

·       papir in karton ter papirno in kartonsko embalaž,

·       plastiko in plastično embalažo,

·       les in leseno embalažo,

·       kovine in kovinsko embalažo,

·       steklo in stekleno embalažo,

·       oblačila, tekstil,

·       odpadno jedilno olje,

·       biorazgradljive odpadke,

-      nevarne komunalne odpadke:

·       onesnaženo embalažo, topila, kisline, alkalije, fotokemikalije, pesticide, motorna olja, barve, čistila, kozmetiko, zdravila, baterije in akumulatorje,

-      odpadno električno in elektronsko opremo,

-      kosovne odpadke,

-      izrabljene gume,

-      manjše količine gradbenih odpadkov (do 0,5 m3).

 

V zbirnem centru se zbirajo tudi določene vrste odpadkov, ki niso komunalni in so plačljivi v skladu z veljavnim cenikom za fizične osebe:

-      silažna folija, izrabljene gume – več kot 50 kg, izrabljene gume s platišči, oljni filtri, bitumen, azbestni odpadki, gips plošče, biorazgradljivi odpadki – v primeru, ko uporabnik ni vključen v redni odvoz bioloških odpadkov, mešani komunalni odpadki.

Do uporabe zbirnega centra so upravičeni tudi manjši pravni subjekti, vključeni v sistem ravnanja z odpadki. Odpadki se zaračunajo v skladu z veljavnim cenikom za pravne osebe.

Zbirni center ni namenjen oddaji mešanih komunalnih odpadkov. Odvoz le-teh je urejen iz posameznega prevzemnega mesta povzročitelja. V primeru dovoza mešanih komunalnih odpadkov v zbirni center se le-ti zaračunajo v skladu z veljavnim cenikom.

Ločevanje odpadkov na izvoru nastanka je obveznost vseh povzročiteljev odpadkov.

                                                                                         Javno podjetje Snaga, d.o.o.

Oglejte si tudi