Logo MojaObčina.si

Sodražica

JUTRI
23°C
11°C
PET.
23°C
10°C

Vabilo na posvet o novostih na področju registracije nastanitvenih obratov in poročanja v turizmu

2164
Kočevje Razvojni center Kočevje Ribnica vabi predstavnike nastanitvenih obratov in ostalo zainteresirano javnost na posvet o novostih na področju registracije nastanitvenih obratov in poročanja v turizmu, ki ga organizira v sodelovanju s Statističnim uradom Republike Slovenije (SURS), Agencijo Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve (AJPES) in Generalno policijsko upravo. Ob koncu posveta sledi še kratka predstavitev 7. JR Pokolpje, ki prinaša nepovratna sredstva za vlaganje v nastanitvene kapacitete.

Izvajalci nastanitvene dejavnosti bodo morali obstoječe nastanitvene obrate (NO) vpisati v RNO najkasneje do 28. februarja 2018. Po novem bodo tako NO zakonsko predpisane podatke vezane na prenočevanje gostov poročali le preko aplikacije eTurizem. Od 1. marca 2018 dalje poročanje po starem načinu ne bo več mogoče. Na posvetu se bo izvajalcem nastanitvene dejavnosti predstavilo aktivnosti in novosti, ki jih bodo po novem morali izvajati in upoštevati.

Udeležba na posvetu je brezplačna. Prosimo, da vašo udeležbo potrdite na elektronski naslov: info@rc-kocevjeribnica.si, ali tel.: 01 8950 610, najkasneje do 19. 02. 2018.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi