Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Tinktura iz smilja

 

Tinktura iz smilja Janeza Javorskega pomaga pri odvajanju žolča.

 

V ljudski medicini se rabi kot diuretik, sredstvo, ki žene na vodo. Pomagal naj bi pri celi vrsti bolezni, ki jih povzročajo ali spremljajo alergične reakcije - omenja se naduha, dušeč kašelj, pelodni nahod, nahod z zamašenim nosom in solzenjem, putika, revmatične bolečine in vneti živci, koprivnica, serumska bolezen, poklicni dolgotrajni kožni ekcem po delu s cementom ali firneži, ribjekožnost in luskavica, opekline, motnje nehotnega živčnega sestava z nagnjenjem k bruhanju, zaprtju ali driskam, nespečnost, trajni glavobol, vnetje želodčne in črevesne sluznice ter krčne žile in zlata žila.

Smilj ima izredno dobre regenerativne sposobnosti, odličen je v boju proti gubicam in je zato ena najboljših sestavin, ki preprečujejo staranje. Ker krči žile in tkivo, odpravlja razširjene vene in popokane kapilare, učinkovit je tudi pri razstrupljanju in se zato uporablja pri masažah za limfno drenažo.
Tinktura iz smilja je ročno izdelan izdelek brez konzervansov z EKO kmetije Pr Nejc.

Pospešuje celjenje kožnih poškodb, prav tako pa je učinkovit tudi pri kožnih alergijah, luskavici, dermatitisu in problematični aknasti koži.
Tinktura iz smilja pomaga topiti žolčne kamne.

 

Oglejte si tudi