Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Tinktura iz aloje (Aloe vulgaris)

Tinktura iz aloje (Aloe vulgaris).

V Onkološkem inštitutu v Moskvi uporabljajo izvlečke iz aloje pri zdravljenju raka, črevesnih bolezni, bolezni ledvic in jeter, ter pri zdravljenju tuberkuloze.

 

Če stisnemo alojin list, priteče ven gost lepljiv gel, ki je idealno zdravilo za opekline.
Hitro celi sveže rane, in zdravi stare rane, ki se slabo celijo, ugrize žuželk ter pike insektov. Deluje blagodejno na suho kožo, ekceme na obrazu in okrog oči ter odpravlja glivične okužbe in lišaje.
V Tinkturi iz aloje je koncentrat aloje ali po domače: Zdravilna moč se poveča, ker je alkohol edina substanca, ki iz zeli potegne največ zdravilnih snovi.

Profesor Slavinski iz Onkološkega inštituta v Moskvi navaja sledeči recept terapije s Tinkturo iz aloje.
Prvih pet dni zaužijemo po 22 kapljic, 3-krat dnevno, dve uri pred jedjo.
Naslednje dni po 33 kapljic, 3-krat dnevno, eno uro pred jedjo.
Terapija traja najmanj tri tedne, najboljši rezultati pa so vidni po dveh mesecih.
Tinktura iz aloje zdravi:
TBC, raka v začetni fazi, čir na želodcu, astmo, angino, gripo, zastarele bolezni pljuč, srca, kosti, ledvic, črevesja, notranja vnetja, ženske genitalne bolezni, dolgotrajne glavobole.

Dvomesečna terapija se lahko uporabi samo enkrat letno. Uživanje v večjih količinah lahko škoduje. Terapije ne smete uporabljati pri večji krvavitvi iz maternice, pri hemeroidih in v nosečnosti.

V Indiji uporabljajo Tinkturo iz aloje kot krepčilo pri slabokrvnosti, težavah z jetri, slabi prebavi, povzroča tudi izločanje žolča ter uničuje gliste.

Zaradi aloina je Tinktura iz aloje močno odvajalo, ki deluje že v majhnih količinah. Pomaga pri lenosti črevesja, kar je značilno za stare ljudi. Odvajalni učinek se pojavi v 10 urah po zaužitju. Pri tem pa je potrebna previdnost, saj dolgotrajno jemanje škodi zdravju. Tinktura iz aloje že v majhnih količinah zaradi prisotnih grenčin spodbuja delovanje želodca in jeter. Poveča se izločanje prebavnih sokov in žolča, s tem pa se ublažijo težave, ki spremljajo slabo prebavo.
Tinktura iz aloje organizem spodbujajo k boljšemu delovanju, da lažje premagujemo kronične in akutne bolezni ter kronično utrujenost, obenem pa krepijo onemogle ljudi. Tinktura iz aloje zavira delovanje bacilov, tako virusov kot bakterij in glivic. Spodbuja presnovo in delovanje vseh organov, jeter, ledvic, srca, živčnega sistema, zmanjšuje količino sladkorja v krvi itd. Blaži bolečine, poleg tega pa ga ljudsko zdravilstvo priporoča vsem tistim, ki bi se radi odvadili kajenja, pretiranega uživanja alkohola in opojnih drog.
Tinktura iz aloje odstranjuje tudi starostne pege na rokah. Če jo uporabljamo za nego ustne votline, dobrodejno deluje zoper vnetje dlesni, paradentozo, celi afte itd.

Tinktura iz aloje uporabljamo za povečanje imunskega sistema in ima podoben učinek kot Tinktura iz ameriškega slamnika pri povečanju odpornosti imunskega sistema.

Tinktura iz aloje Janeza Javorskega je naraven, ročno izdelan izdelek iz EKO kmetije. Sestavine Tinkture iz aloje so nabrane ob Javorski energijski, učni poti.

 

 

 

Oglejte si tudi