Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Zaključni dogodek 5. programa socialne aktivacije Litija - Točka SoDELOVANJA

30. avgusta se je na Gradu Bogenšperk odvil zaključni dogodek 5. programa socialna aktivacija Litija – Točka SoDELOVANJA, ki je bil hkrati tudi zadnji dogodek v okviru projekta. Ta se namreč s koncem septembra zaključuje.
Z mesecem julijem so udeleženci zaključili z aktivnostjo “pridobivanje delovnih izkušenj pri delodajalcih” katera je predstavljala glavnino programa zadnje štiri mesece izvedbe programa. Udeleženci so pri izbranih delodajalcih, trikrat tedensko po šest ur, pridobivali delovne izkušnje na način učenja in v tem obdobju pridobili ogromno novega znanja in izkušenj, kot so povedali sami. 

Avgusta smo tako pričeli z izvajanjem III. modula v okviru katerega smo se z udeleženci srečevali trikrat tedensko po štiri ure na sedežu IC Geoss. Pregledali smo pridobljene kompetence, posodobili življenjepise, obnovili pridobljena znanja, se pripravljali na zaključni dogodek.

Udeleženci so za zaključni dogodek pripravili fotografsko razstavo z naslovom “Naš pisan svet” s katero smo predstavili pestrost motivov, ko so si jih udeleženci izbrali sami in prikazujejo, da smo ljudje različni, da nas nagovarjajo drugačne stvari, da so v naših svetovih v ospredju druge vrednote in zanimanja, a če delujemo kot skupina, lahko vse to združimo pod eno streho, v harmonično celoto.

V obdobju izvajanja projekta Točka SoDELOVANJA smo v programe socialna aktivacija vključili 75 oseb iz Litije, Šmartnega pri Litiji in okolice. Kar 35 % teh oseb je program zaključilo s t.i. pozitivnim izhodom kar pomeni, da so se ob izstopu iz programa zaposlili, se vključili v aktivno politiko zaposlovanja (usposabljanje na delovnem mestu) ali se vključili v izobraževanje. Udeležence spremljamo do 1. leta po izstopu iz programa in z veseljem ugotavljamo, da se jih je naknadno še veliko zaposlilo. To dejstvo in pozitivne povratne informacije udeležencev nam dajejo potrditev, da smo program socialna aktivacija izvajali kakovostno in da takšni programi prispevajo k izboljšanju zaposlitvenih kompetenc in hitrejši zaposlitvi.

Oglejte si tudi