Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

KO PESEM SPREGOVORI

Skoraj triurna Revija dekanijskih pevskih zborov in skupin se je to soboto, 28. januarja, odvijala v litijski župnijski cerkvi. Pričeli smo s sv. mašo, ki jo je vodil litijski dekan g. Jože Tomšič, nato pa se je s svojim programom predstavilo kar 11 zborov in skupin.

 

»Ta večer bo govorila pesem…«, je v nagovoru dejal litijski dekan in izpostavil zahvalo z besedami: »Boglonaj Bogu za pevce, organiste in pevovodje. Hvala vam, ker se trudite na vajah in pri sv. mašah Bogu na čast!« Naši pevci še kako odlično znajo vršiti svojo nalogo in nam s pesmijo lepšajo trenutke v veselju ali v bolečini.

Med sv. mašo so nas ogrevale pesmi v izvedbi skupine Abend, po njej pa so se nam predstavili še naši pevci: iz župnije Kresnice sta se predstavila mladinski pevski zbor in mešani pevski zbor sv. Benedikta; iz župnije Vače so se nam predstavili moški in mešani župnijski pevski zbor; iz župnije Šmartno pri Litiji so prišli otroški zbor Žvrgolevčki, mladinska skupina Cum anima, Fantje od fare ter mešani pevski zbor sv. Martina; domačo župnijo Litija pa so zastopali otroški pevski zbor sv. Nikolaja, mlad – nekaj mesecev star ženski pevski zbor ter zbor sv. Nikolaja. Zahvala g. Tomažu Pirnatu, ki je nastopajoče strokovno spremljal ter gospe Rosani Maček iz Javnega sklada za kulturne dejavnosti, saj vsako leto priskoči na pomoč k realizaciji tega dogodka.

 

Dobri dve uri skupnega druženja sta hitro minili in po slišanem se za prihodnost petja v župnijah tod po Litijski dekaniji ni bati, saj sta glasba in petje še kako dobro zakoreninjena v naši zavesti.

 

Uroš Pušnik

Oglejte si tudi