Logo MojaObčina.si

Šmartno pri Litiji

DANES
2°C
-5°C
JUTRI
0°C
-2°C
Deli
3126

"DOTIK NEBES"

Od nedelje 2. julija, pa do sobote 8. julija je v Šmarski župniji potekal poletni oratorij za otroke pod naslovom Dotik nebes.

 

Kar 32 animatorjev, je pod vodstvom Eme Hostnik uspešno spravilo pod streho poletni oratorij v Šmartnem, katerega se je udeležilo 105 otrok. Z lepim in doživetim tednom so otroci vstopili, tudi duhovno obogateni v brezskrbno počitniško dogajanje. Igra, pesem, ples, likovno ustvarjanje, pohodi v naravo, »romanje k Mariji« in še mnogo drugega se je našlo, v čemer so otroci brezskrbno uživali, a vseeno z bogatimi izkušnjami zapolnili teden.

Veselja pa ni manjkalo niti ob zaključku, v soboto 8. julija popoldan, ko smo se skupaj z otroci in njihovimi starši, ter z prisotnimi farani zahvalili za čudovito  preživeti teden. Sv. mašo je vodil domači župnik Janez Kvaternik. V nagovoru je izpostavil zgodbo Arškega župnika in ob vtisih tedna tudi položil na srca misel, naj podoba ali kip Marije ne bo izpostavljena samo v naši cerkvi, temveč naj Ona postane prisotna tudi v našem vsakdanjem življenju.

Velika zahvala tudi vsem staršem in društvom, ter donatorjem in sponzorjem, ki so pripomogli k boljšemu uspehu oratorija, pa tudi g. župniku za pomoč in »dušnopastirsko oskrbo«.

 

Veselo rajanje se je ob zaključku  preselilo na župnijsko dvorišče, kje je bila za vse pripravljena blagodejna osvežitev. Polni vtisov pa so ob slovesu otroci potrdili, da naslednje leto doživetje ponovijo.  

 

Uroš Pušnik

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!