Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

Blagoslov del na Libergi

»Mesto, ki stoji na gori se ne more skriti!« so Jezusove besede s katerimi lahko opišemo tudi Libergo; tukajšnja cerkev se vidi daleč na okoli in je kot svetilnik na gori je dejal Ljubljanski pomožni škof msgr. g. Franc Šuštar ob blagoslovu obnovitvenih del na tej podružnični cerkvi.

 

Zares velik je seznam obnovitvenih del, postorjenih v zadnjih letih: obnovljene so bile stopnice na kor, v zvonik in pred zakristijo, obnovljen tlak pred vhodom, obnovljena je bila ura na zvoniku, lestenci, svete posode, prepleskana je bila fasada in notranjost cerkve, na novo so izdelani ambon, omara v zakristiji, vrata, urejeno je ogrevanje,... Vseh teh pridobitev smo se z liberškimi verniki veselili ob godu zavetnikov sv. Mohorja in Fortunata v nedeljo, 12. julija. »Koliko ljudi, generacij je tu poslušalo Božjo besedo in jo živelo? ... 400 let so vaši predniki popravljali, prenavljali to svetišče in bog ne daj opustiti tega izročila!...« je dejal g. škof Šuštar in nadaljeval, da smo sedaj tu mi, ki nadaljujemo ta izraz naše vere, nadaljujemo tradicijo in jo predajamo našim zanamcem. Zato bodimo znamenje Gospodove navzočnosti, znamenje ljubezni in miru.

Pri oltarju je ob g. škofu Francu Šuštarju  somaševal domači šmarski župnik in obenem godovnjak g. Marko Mohor Stegnar, slovesnost so polepšali župnijski pevci, zbrana molitev prisotnih v cerkvi in okoli nje, pa je povzdigovala pobožnost.

 

V zahvali se je g. župnik Marko zahvalil vsem, ki so kakorkoli sodelovali pri omenjenih obnovitvenih delih, posebej pa ključarjema podružnice, ki sta bila gonilni sili vseh del.

Ob koncu smo v prijetnem druženju zaključili bogato doživete dopoldanske trenutke.

 

Uroš Pušnik

 

Oglejte si tudi