Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
13°C
JUTRI
20°C
11°C
Oceni objavo

Tok dogajanja na IC Geoss

Ozrem se skozi okno in pozornost mi ukrade sivkasto modro-zelena reka Sava, ki se zliva nekam proti Trbovljam. Spet je deževalo in višina je nenavadno visoka, tok pa izredno močan. Dež … Še eden od vremenskih pojavov, ki nas opozarja, da smo že globoko v jeseni. Z očmi prešinem okolico. Oranžno listje kraljuje na tleh, drevesa so vsak dan bolj gola. Ampak ta barva reke, ta barva reke me na nekaj spominja. Spominja me na veduto – fotografijo, posneto v začetku meseca oktobra, in sicer s trajekta v Helsinkih, ki me je peljal na bližnji otok.

Sedim v prostorih Izobraževalnega centra Geoss d.o.o. v učilnici številka 2 in pogled skozi okno me pelje v bližnje spomine. V Helsinkih sem bila prvič in če sem čisto iskrena, ne vem, če bi se kdaj v turistične namene odpravila prav tja. Sedaj vem, da bi mi lahko bilo žal. No, ampak tam sem pa vendarle bila, tokrat na službenem potovanju. In to je le eden od pestrih dogodkov, ki se je na našem izobraževalnem centru zlil s pestrostjo letnega časa.

Še pred odhodom v Božičkovo deželo, smo z udeleženci socialne aktivacije Točka SoDELOVANJA zakorakali v čas in se eni od prvih zunanjih obiskovalcev podali v raziskovanje novo odprte Cukrarne v Ljubljani. Ogromna stavba nas je prav posrkala v svoje velike sobane in nas nagradila s sodobno umetnostjo v obliki dokumentarnih in umetniških filmov, instalacij, kipov in slik.

S podobno bogatimi vtisi sem se vrnila tudi iz Finske. Partnerski sestanek s partnerji iz projekta OTA – napredovanje v spletnem poučevanju je trajal nekaj dni. Množica dogodkov, novih poznanstev, prelivanja znanosti in umetnosti pa tako bogata, da je pustila občutek druženja več tednov. Vrnitev v domovino pa ni pomenila nikakršne suhoparnosti. Daleč od tega. S skupino socialne aktivacije smo se bralno in funkcionalno nadgrajevali, v programu Knjige so zame projekta KORAK pa intenzivno poglabljali v kanonsko literaturo. Medtem so v polnem zagonu potekale priprave na še en velik dogodek – spremstvo staršev otrok priseljencev v Španijo, v Palmo de Mallroco, kjer so v okviru projekta FGSC krepili komunikacijske spretnosti in se družili na za nekaj stopinj toplejšem ozračju. Nov teden je pripeljal novo mobilnost – še en partnerski sestanek v oktobru. Sestanek projekta LIDS so tokrat gostili Italijani na svojem jugu. V petki velikega škornja – Tarantu smo tako analizirali že opravljeno delo, načrtovali nove delovne naloge in korake za nadaljevanje. V Litiji, na sedežu izobraževanega centra, so se že odprla vrata za študente višje šole in dijake srednje.

Da, jesen je res barvit letni čas. Če bo tudi pozimi toliko dogajanja, morebitna megla v okolju ne bo imela prav nobenega vpliva na moje počutje. Pa saj me to zares niti malo ne skrbi. Že podatek, da so bili do sedaj odobreni trije novi projekti, za nekatere pa še čakamo rezultate, je dovolj zgovoren o tem, da dogajanja prav gotovo na Izobraževalnem centru Geoss d.o.o. ne bo manjkalo. Z zanimanjem zremo v prihodnost teh novih projektov, od katerih je eden s področja poklicnega izobraževanja (Post-Human Architect), eden s področja mladine (NTC) in eden s področja izobraževanja odraslih (Green Digital Diversity), za katerega smo že imeli delovni sestanek. Ozrem se nazaj v učilnico. Tok misli je bil verjetno enako močan kot tok reke Save. A pogled po učilnici me umiri in z veliko motivacije se pridružim udeležencem socialne aktivacije pri ustvarjanju novih malih pisanih bitij v tehniki polstenja.

Oglejte si tudi