Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

V KOPRU TESNO, BLIZU PRESENEČENJA

RD KOPER 2013 : RD HERZ ŠMARTNO                    24 : 21 (11 : 13)

Koper (04.11.2017) – Arena Bonifika, sodnika: Mitja Smolko in Matija Knez, delegat: Nedjeljko Potočnjak.


Koper 2013:
Dolenc, Grzentič 3, Franza, Vlah 2, Krečič, Matijaševič 2, Kocjančič, Vran, Moljk 3, Zugan 2, Rapotec 5, Smolnik, Sokolič 3, Guček, Planinc 2, Bratkovič 2. Trener: Veselin Vujović.


Herz Šmartno:
M. Sadar, Strmljan 8, Ribarič, Kunst 6, Justin 2, Žižek, Muratovič, A. Sadar, Jerina, Močnik, Žurga 1, Kukovica, Dobovičnik 3, Cirar 1, Ostrež. Trener: Filip Gradišek.


Sedemmetrovke:
Koper 2013  3 (2), Herz Šmartno  3 (3).


Izključitve:
Koper 2013  8 minut, Herz Šmartno  4 minute.


Diskvalifikacije:


V Kopru smo spremljali napeto srečanje, domača ekipa je šele v končnici prišla do zmage, ki jo je postavila na vodilno mesto lige. Vendar bi lahko bilo tudi precej drugače. Šmarska ekipa se ni ustrašila pritiska gostovanja pri močni ekipi Kopra 2013. Že v prvem polčasu je bilo srečanje izenačeno, več pa so pokazali mladi Šmarčani, ki so igrali pametno in zelo borbeno v obrambi. Domači vratar Jure Vran je bil najbolj zaslužen, da so odšli na odmor le z dvema zadetkoma zaostanka. V drugem delu so igralci Herz Šmartna začeli še bolje, ter z odlično igro razliko povišali, domača ekipa je nato znižala zaostanek na 15:16. Ampak šmarska igra je bila v tem obdobju zelo dobra, ta jim je v 46. minuti prinesla vodstvo z 16:20. Koprčani so nato stavili na izkušnje. S spremenjeno postavo so začeli počasi loviti mlado gostujočo ekipo, kateri je v zaključni fazi pričelo zmanjkovati moči in tudi nekaj izkušenj. Domača ekipa je začutila priložnost za preobrat, ter z delnim rezultatom 5:0 po dolgem času povedla z 21:20. Šmarčani se niso predali ter so pri rezultatu 21:21 imeli priložnost za ponovno vodstvo, a je pri prekršku na Tilnom Strmljanom piščalka obeh sodnikov ostala tiha. Gostje so izkoristili protinapad ter povedli z 22:21. Šmarčani so na vse načine poskušali izenačiti, tudi brez vratarja, a žal niso imela dovolj moči, da bi se rezultatsko vrnili. Vsekakor zelo težka tekma, ki je do zadnjih minut tekme obetala presenečenje v Kopru. Čestitke šmarski ekipi na izredni borbenosti proti eni izmed najboljših ekip v Sloveniji.

Oglejte si tudi