Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

KRKA ZASLUŽENO ZMAGALA

RD HERZ ŠMARTNO : MRK KRKA                            29 : 39 (16 : 21)

Šmartno pri Litiji (30.09.2017), Dvorana Pungrt, gledalcev: 250, sodnika: Ozren Backovič in Mirko Palačkovič, delegat: Andrej Romih.


Herz Šmartno:
M. Sadar (4 obrambe), Strmljan 5, Kunst 6, Cirar 3, Justin 1, Bahovec 1, Šmejc, Muratovič (5 obramb), A. Sadar, Bučar, Jerina 4, Močnik 5, Žurga, Kukovica (3 obrambe), Dobovičnik 4, Ostrež. Trener: Filip Gradišek.


Krka:
L. Rašo 1, Bevec 1, Furdi 3, Didovič 7, Okleščen 7, Pršina 3, Tomić (14 obramb), Irman 2, Jakše 4, Udovč, D. Rašo, Papež 8, Brajer (3 obrambe), Matko 1, Ban 2, Klobčar. Trener: Mirko Skoko.


Sedemmetrovke:
Herz Šmartno 4 (3), Krka 3 (2).


Izključitve:
Herz Šmartno 6 minut, Krka 12 minut.


Diskvalifikacije:


V dvorani Pungrt, kjer sta se pomerila RD Herz Šmartno in MRK Krka, so gledalci videli prevlado gostov, ki so tekmo dobili z izzidom 29 : 39. Domači so korak z razigranimi gosti držali le do 13 minute, ko je bil izzid še izenačen, potem pa so se gostje razigrali in si do polčasa priigrali prednost petih zadetkov in na odmor šli z izzidom 16 : 21. V drugem polčasu so igralci Krke le še potrdili svojo kakovost in prednost do konca tekme povišali na deset zadetkov. Pri domačih se je v napadu najbolje izkazal Matevž Kunst s šestimi zadetki. Za goste pa je bil najbolj učinkovit Jernej Papež z osmimi zadetki.


Razpoložen je bil tudi kapetan gostov David Didovič, ki je po tekmi dejal, da so jo zasluženo dobili. »Čeprav smo tekmo začeli v krču, so se na koncu le pokazale naše izkušnje in kakovost. Videlo se je, da je gostiteljem v drugem polčasu padla koncentracija, mi pa smo z rotacijami le še stopnjevali tempo in zasluženo odhajamo iz Šmartnega z novima točkama.«

Tudi trener domačih Filip Gradišek se je po tekmi strinjal, da so gostje zasluženo dobili srečanje. »Rokometaši Krke so nadzorovali potek srečanja od prve minute, zato je bila to za nas zelo težka tekma. Nismo pa se držali dogovora in odigrali zelo slabo v obrambi.« Na vprašanje ali so izzidu botrovale tudi poškodbe v domači ekipi, pa Gradišek odgovarja, da so poškodbe že stalnica in so se z njimi spopadali že v prejšnjem krogu, ko so gostovali pri Dobovi, a kljub temu pokazali boljšo igro.


Krka je z zmago v Šmartnem napredovala na peto mesto lestvice, v naslednjem krogu pa se bo doma v dolenjskem derbiju pomerila s Trimo Trebnje. RD Herz Šmartno pa je z drugim porazom na zadnjem mestu lestvice z dvema točkama. Šmarčani bodo v naslednjem krogu gostovali pri tretjeuvrščenem Mariboru.

Oglejte si tudi