Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Dobrodelna tekma za malega Jona

V soboto je bilo v Šmartnem vse v znamenju dobrodelnosti in rokometa. Igralo se je za malega Jona Conto, pred katerim je zahtevna operacija in dolgotrajna rehabilitacija. Več si lahko preberete tudi na njegovi facebook strani: https://www.facebook.com/za.malega.jona/. Zamisel je prišla od idejnega organizatorja dogodka, Primoža Cenkarja, ki je povabil k sodelovanju ekipe RK Celje Pivovarna Laško, RD Herz Šmartno in RK Dol TKI Hrastnik, katere je tudi trener. Skupna ekipa RD Herz Šmartno in RK Dol TKI Hrastnik je tako pred nabito polno šmarsko Dvorano Pungrt gostila RK Celje Pivovarna Laško. Pred začetkom tekme je napovedovalec Boris Doblekar namenil nekaj besed malemu Jonu, zelo lepo gesto pa so pripravili igralci Celja, ki so Jonu in njegovemu bratcu Nejcu podarili celjski rokometni dres. Tekma se je nato lahko začela. Polčas se je začel izenačeno, nato pa so bolje nadaljevali slovenski prvaki, ki so z nekaterimi potezami navdušili gledalce. Največ so vodili za 8 pri rezultatu 8:16 in 10:18. Do polčasa je ekipa, ki smo jo poimenovali Mali Jon, znižala rezultat na 14:18. V drugem polčasu pa boljši začetek ekipe Mali Jon, ki je prišla do zaostanka le za gol (22:23). Celjani so po tem izidu le malo strnili vrste in spet povedli za nekaj zadetkov in tekmo rutinirano pripeljali do konca. Sam končni rezultat ni bil tako bistven, sama tekma je bila za ogled zanimiva, z veliko lepimi potezami na obeh straneh. Na tekmi je užival tudi Mali Jon, ki je bil na koncu vesel in nasmejan. Skupaj z družino je bil hvaležen vsem, ki so pripevali za njegovo operacijo in rehabilitacijo.


RD HERZ ŠMARTNO / RK DOL TKI HRASTNIK – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO      32 : 34 (14 : 18)

Šmartno pri Litiji – Dvorana Pungrt, gledalcev: 750, sodnika: Aljoša Žibret in Miran Teršek.


Herz Šmartno/Dol TKI Hrastnik:
Ribarič, Cirar 1, Klepej 2, Ajdari 5, Zore 2, Poglajen, Muratovič, Pregelj 4, Bauerheim 1, Avsec 1, Hribšek 6, Močnik 3, Strmljan 5, Ribič, Jakopič 2, Sikošek. Trenerja: Filip Gradišek in Primož Cenkar.


Celje Pivovarna Laško:
Lesjak, Barbarskas 4, Janc 10, Razgor 1, Marguč 5, Leben, Žabič, Alagič 1, Dujmovič, Kodrin 5, Fižuleto 3, Patrianova 3, Dobelšek 1, Grošelj, Dobaj, Sivka 1. Trener: Branko Tamše.


Sedemmetrovke:
Herz Šmartno/Dol TKI Hrastnik 4 (3), Celje Pivovarna Laško 4 (3).


Izključitve:
Herz Šmartno/Dol TKI Hrastnik 0 minut, Celje Pivovarna Laško 0 minut.


Diskvalifikacija:



Oglejte si tudi