Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Derbi pripadel Šmarčanom

Poročilo tekme 1.B DRL; 13. krog

RD HERZ ŠMARTNO – RK DOL TKI HRASTNIK       25:19  (8:8)

 

Šmartno pri Litiji – Dvorana Pungrt, gledalcev: 500, sodnika: Brstin Kavalar in David Leskovec, delegat: Milovan Tomič.

 

Herz Šmartno: Strmljan 7, Ribarič, Sadar 1, Urban Poglajen, Justin, Bahovec 3, Šmejc 6, Luka Poglajen 1, Muratovič (12 obramb), Žan Pregelj, Cirar 2, Bučar, Avsec 5, Močnik, Žurga, Kukovica (0 obrambe). Trener: Filip Gradišek.

 

Dol TKI Hrastnik: Hribernik (0 obramb), Simončič, Rožej, Klepej 9, Ajdari 3, Zore 1, Žekar (0 obramb), Bauerheim 2, Guček, Lisec, Hribšek 1, Robnik, Ramič 3, Ribič, Moljk, Sikošek (10 obramb). Trener: Primož Cenkar.

 

Sedemmetrovke: Herz Šmartno 5 (2), Dol TKI Hrastnik 5 (3).

 

Izključitve: Herz Šmartno 8 minut, Dol TKI Hrastnik 10 minut.

 

Diskvalifikacija: Hribšek 39. minuta (3x 2 minute)

 

V Šmartnem se je odvijal derbi v pravem pomenu besede. Glede na stanje na lestvici, se je obetala zelo zanimiva tekma. Za nameček sta oba stratega Šmarčana, nekoč soigralca, domači Filip Gradišek ter gostujoči Primož Cenkar. Tekma se je začela s trdo obrambo, po vodstvu domačih v 2. minuti z 1:0, ni bilo zadetka do 9. minute, ko so gostje izenačili na 1:1. Tudi v nadaljevanju smo videli dobri obrambi na obeh straneh, v prvem polčasu je zelo dobro branil gostujoči vratar Klemen Sikošek, ki je zbral 10 obramb, od tega je branil tudi 3 sedemmetrovke. Trd boj se je nadaljeval do konca prvega polčasa, ki se je končal z rezultatom 8:8. V drugem delu se je tekma začela podobno, gostje so dvakrat povedli, ampak Šmarčani so v 38. minuti uspeli prvič povesti z dvema zadetkoma prednosti, 12:10. Le minutu kasneje je Peter Bahovec zadel za 13:10, ob tej akciji pa bil pri gostih tretjič izključen Domen Hribšek. Domači so nadaljevali z dobro igro, v napadu sta se razigrala Aleš Šmejc in Tilen Strmljan in v 47. minuti je bilo že 19:14 za domačo ekipo. Gostje se niso predali, odgovornost je nase prevzel Gregor Klepej, ki je zadel trikrat zapored, s pomočjo soigralcev so Dolani v 53. minuti prišli do minimalnega zaostanka, 20:19. V tem trenutnku se je pokazala kvaliteta Herz Šmartna, ekipa je strnila vrste, z agresivno obrambo in dobrim vratarjem Midhadom Muratovičem gostom ni dovolila preobrata in v treh minutah so Šmarčani spet povedli z 23:19. Gostje so poizkušali znižati zaostanek, ampak šmarska ekipa je bila v zaključku disciplinirana v obrambi in tega ni dovolila. Ob bučnem navijanju Krokarjev in ostalih navijačev je šmarska ekipa do konca tekme še dvakrat zadela ter se na koncu zasluženo veselila težko priborjene zmage in 2. mesta po prvem delu sezone 1.B DRL!


Oglejte si tudi