Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

24. EUROFEST 2016

Z dnevom rokometa, ki je potekal 18. junija, se je tradicionalno končala še ena uspešna sezona RD Herz Šmartno. Mesec julij je ponavadi za rokometaše namenjen počitku in nabiranju novih moči pred novo sezono. Toda za dve ekipi se je letos počitek prestavil. Nastopili sta na 24. mednarodnem turnirju Eurofest (http://eurofest.si/), ki je potekal v Kopru od 02. do 07. julija.

 

Na turnirju je nastopila ekipa mladincev (nastopali so v kategoriji letnik 1997) in ekipa starejših dečkov (nastopali so v kategoriji letnik 2001). Obe ekipi sta se prvi dan nastanili v nam dobro znanem Dijaškem domu Koper. Sama lokacija bivanja je za ta turnir odlična, saj so prizorišča tekem zelo blizu, tako da se lahko v nekaj minutah prepešači do vsake dvorane ali igrišča. Letos sta obe ekipi imeli izredno zanimive nasprotnike, predvsem tuje ekipe.

 

Mladinska ekipa je turnir začela slabše, z dvema porazoma, proti Krškem in proti Sasji iz Belgije. Po majhnem razočaranju se je nato zbrala ter nanizala pet zaporednih zmag in na koncu osvojila odlično 2. mesto. Ta ekipa je na tem turnirju nastopila že petič. V petih letih pa so fantje osvojili dvakrat 1. mesto, dvakrat 2. mesto in enkrat 3. mesto, kar priča, da imamo v Šmartnem odlično generacijo za prihodnost.

 

Lestvica v kategoriji letnika 1997:

1. ALL STAR TEAM KRŠKO (SLO)

2. RD HERZ ŠMARTNO (SLO)

3. ESTUDIANTES HCT (BEL)

4. KV SASJA (BEL)

5. UODL HB (FRA)

6. SAEBY HK (DEN)

7. SP NEERPELT (BEL)

8. JISKRA TŘEBOŇ (CZE)

 

Starejši dečki so turnir začeli zelo dobro. Dve zmagi že prvi dan tekmovanja, proti Francozom in proti Slovakom. Nato sta prišla dva poraza, ki pa k srečni nista vplivala na uvrstitev v polfinale. V polfinalu jih je čakal težak dvoboj s kasnejšimi prvaki iz Tajvana. Najbolj napeta je bila tekma za 3. mesto proti RK Nova Gorica. Na glavnem zunanjem igrišču (bil je tudi zelo vroč dan) sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, bilo je napeto prav do konca, več sreče pa so imeli Goričani, ki so zmagali za en zadetek. Končno 4. mesto je za to ekipo velik uspeh, saj so v enem letu v rokometni igri zelo napredovali.

 

Lestvica v kategoriji letnika 2001:

1. DA-JIA (TAIWAN)

2. UILENSPIEGEL WILRIJK (BEL)

3. RK NOVA GORICA (SLO)

4. RD HERZ ŠMARTNO (SLO)

5. RK VELIKA NEDELJA ORMOŽ (SLO)

6. HC TATRAN STUPAVA (SVK)

7. DUNKERQUE HANDBALL (FRA)

8. SP NEERPELT (BEL)

9. CB URDULIZ (ESP)

10. WAT FÜNFHAUS (AUT)

11. KV SASJA (BEL)

Letošnji Eurofest je našim igralcem prinesel dodatne izkušnje, nova poznanstva in nepozabna doživetja. Poleg pohvale vsem igralcem, pa gre posebna pohvala in zahvala trenerju starejših dečkov Franciju Zidarju ter obema pomočnikoma Jaki Avscu in Tilnu Strmljanu, ki sta vodila mladinsko ekipo. Dobre tekme in lepo vreme sta v Koper privabila veliko število staršev, kateri so z glasnim navijanjem spodbujali obe ekipi. Hvala tudi navijačem.

Oglejte si tudi