Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

TELOVADNA SKUPINA PUNGRT ŠMARTNO JE PRAZNOVALA 10. OBLETNICO

V četrtek, dne 12.8.2021, smo se člani telovadne skupine zbrali z namenom, da obeležimo našo 10 letnico delovanja. Naše obletnice sta se udeležila predstavnika društva ŠOLE ZDRAVJA Iz Domžal ga. Brigita Grubič, ki je nadomeščala predsednico društva Zdenko Katkič in prof. športne vzgoje Andraž Purger, župan naše občine g. Rajko Meserko, ravnatelj Osnovne šole Šmartno g. Tomaž Rozina in predsednik Društva upokojencev Šmartno g. Boris Žužek.

Za uvodne besede je vodja skupine Ančka Ulčar povedala malo zgodovine o začetku in delu skupine. Na pobudo litijske vodje telovadne skupine g. Marije Jelnikar (žal že pokojne) smo se odločile, da s telovadbo začnemo 9.8.2011. Prvi teden so nam pomagale premagati strah dve članici litijske skupine. Bilo nas je 5. S časoma pa smo dobile še nekaj članic. Poleg seminarjev za izobraževanje so bila v Šmartnem tudi predavanja,  ki jih je vodil sam ustanovitelj tega projekta dr. Grischin. Nekajkrat smo se udeležile tudi srečanja vseh skupin v Piranu in na Otočcu. Od leta 2015 smo največ sodelovale z Domom Tisje in sicer telovadba z njihovimi varovanci, enkrat letno pomoč pri prevozu invalidov do Krznarja in nazaj, ter telovadile na dan Alzheimerjeve bolezni ter sprehod za spomin okoli doma.

V letošnjem letu pa nas je doletela čast, da nas je Občina Šmartno izbrala za medgeneracijsko sodelovanje pri teku z olimpijsko baklo v Šmartnem.

Gostje so skupini za 10.obletnico čestitali in zaželeli, da vztrajamo še naslednjih 10 let, saj gibanje, svež jutranji zrak in druženje zelo pozitivno vpliva na starejšo populacijo. Profesor Andraž je županu in ravnatelju predstavil pomembnost tega projekta, povabil k skupni telovadbi, vodil strokovno in  opozarjal na pravilno izvedbo, saj le tako je dosežen pravilni učinek.

Dodatno nam je pokazal še vaje za moč.

Po telovadbi smo doživeli presenečenje, saj je ga. Brigita podelila jubilantkam zahvale in nahrtnike z logo Društvo šola zdravja. Za obdaritev se društvu zahvaljujemo, vsem gostom  za čestitke in vzpodbudne besede ter, da so si vzeli čas in popestrili našo obletnico. Posebna zahvala Občini Šmartno za posluh naše obletnice ter Osnovni šoli za telovadni prostor na malem igrišču ter Župnijskemu uradu Šmartno, da smo lahko pod njihovo streho, kadar dežuje.

Za zaključek smo se preselili v kavarno Mustang, ter se v prijetnem vzdušju ob kavici in dobrotah, ki so jih spekle članice, še kar nekaj časa zadržali.

Za telovadno skupino PUNGRT: Ančka Ulčar

Šmartno, dne 14.8.2021

Oglejte si tudi