Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
11°C
JUTRI
22°C
12°C
Oceni objavo

Slavnostni koncert pevskega društva Zvon Šmartno ob 130-letnici

Nocoj naj pesem se glasi

V soboto, 23.oktobra 2021, smo po letu priprav slavnostno, v novih oblekah, praznovali svoj jubilej. Naše društvo je drugo najstarejše v Sloveniji in na to smo pevke, pevci in zborovodkinja, Marija Celestina, zelo ponosni. Ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov glede epidemije, smo doživeli resnično lep, nepozaben večer, ki so nam ga pomagali pripraviti tudi naši gostje.

V lanskem letu, ko je PD Zvon pravzaprav praznovalo svoj jubilej, nam je epidemija preprečila praznovanje. A nismo obupali. Nadaljevali smo s pripravami in v soboto, 23. oktobra 2021, je bil naš trud poplačan. Program je pričel prvak SNG Opere in baleta Ljubljana, Jože Vidic, ki je ob klavirski spremljavi pianistke Urške Vidic, ki je kasneje spremljala tudi zbor, s svojim mogočnim, lepim glasom zapel dve pesmi. Program je čudovito povezoval in hudomušno prepletal gospod Jure Sešek, navzoče je pozdravil župan Rajko Meserko, ki je poudaril, kako ponosen je na to, da društvo deluje in ustvarja naprej. Slavnostni govornik je bil maestro Igor Švara, ki je svoje misli lepo strnil  in povedal nekaj o bogati zgodovini društva in tudi o njegovem sedanjem delovanju. Našemu vabilu k sodelovanju so se prijazno odzvali Pihalni orkester Litija, pod vodstvom  Vasje Namestnika, Folklorna skupina Javorje, ki jo vodi Dunja Gorišek in harmonikar Tomaž Kosem.

Program pesmi je skrbno izbrala naša zborovodkinja in pevke in pevci smo peli z veseljem in ponosom. Z nami vsemi je bil v mislih naš predsednik, ki je prekmalu odšel od nas in prepričani smo bili, da nas je spremljal nekje tam, za mavrico.

Večer je uspel in za to so zaslužni zborovodkinja; vsi člani zbora, ki so, vsak po svojih močeh, pomagali in soustvarjali; prijatelji zbora, ki so nam prišli pomagat; številni podporniki, ki so nam pomagali z donacijami; domači gasilci, ki so skrbeli za red; naši nekdanji člani, ki so nam pomagali pri sami organizaciji dogodka. Iskrena hvala vsem, prav tako tudi našim družinskim članom, pa našim zvestim poslušalcem in vsem, ki so nam prišli čestitat ali pa so nam čestitke poslali.

Krasen dogodek je za nami, pred nami pa že nove želje in načrti, tudi za te, malo hladne, barvite jesenske in kasneje v belino odete zimske dneve.

Avtorica članka: Katarina Kragelj

Oglejte si tudi