Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

NA OBISKU V PREDSEDNIŠKI PALAČI

Ob državnem prazniku, dnevu suverenosti,  25. oktobra je Urad predsednika republike Slovenije pripravil dan odprtih vrat in počastitev 30. obletnice odhoda zadnjega vojaka JLA iz Slovenije. Dogodka smo se udeležili tudi člani DU Šmartno – sekcija Primskovo. V veliki dvorani nas je sprejel in nagovoril predsednik republike Borut Pahor. Spomnil nas je na pomen praznika, na 30-letnico samostojnosti in opozoril na dogodke, ki jih spremljamo danes. Poudaril je, da v demokratični družbi ne smemo dopustiti groženj in nasilja in da se moramo vsi zavedati kako pomembna in potrebna sta danes dialog in sodelovanje. V prazničnem programu smo prisluhnili Policijskemu orkestru.

Po uradnem kulturnem programu smo si ogledali palačo in delavne prostore predsednika republike Boruta Pahorja in se v njegovi pisarni z njim tudi pogovarjali.

Ob zaključku obiska pa smo si pred palačo ogledali menjavo častne straže Garde Slovenske vojske. Bili smo izredno počaščeni in ponosni, da smo se lahko tega dogodka udeležili.

Hvaležni smo vsem organizatorjem za prijazen in topel sprejem.          

Vodja sekcije:

Marinka Vidgaj


DU ŠMARTNO

Sekcija PRIMSKOVO

Oglejte si tudi