Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

SREČANJE PROSTOVOLJCEV NA KUMU

 

Letošnje srečanje zasavskih prostovoljcev v projektu »Starejši za starejše« se je odvijalo na našem zasavskem Triglavu – Kumu.

Srečanje je organizirala g. Marjana Bajda – koordinatorka, zadolžena za zasavsko regijo, ki vključuje Društva upokojencev Trbovlje, Zagorje, Šmartno pri Litiji, Hrastnik, Radeče, Gabrovka in Dol pri Hrastniku. V preteklih letih je srečanje vključevalo celodnevni izlet, v letošnjem letu pa je bilo zaradi zmanjšanja finančnih sredstev omejeno na Zasavje, kjer so lahko posamezna društva sama zagotovila prevoz.

Na Kumu smo se zbrali v sredo, 12. 10. 2016 ob 11. uri. Imeli smo veliko srečo, da nas je ob prihodu na Kum pozdravilo sonce, saj smo pred tem imeli kar nekaj dni deževno vreme. Presenetil nas je tudi prvi letošnji sneg, ki se je obdržal na severni strani pobočja.

Naše organizatorke so se zelo potrudile, in nas že ob prihodu vključile v srečelov, kjer je vsaka srečka zadela, izkupiček pa je bil namenjen sofinanciranju pogostitve. V Domu planinskega društva Trbovlje, nas je pozdravila predsednica planinskega društva in nam predstavila njihova prizadevanja  za vzdrževanje doma in njegovo promocijo. Sedanji upravnik je zelo uspešen, saj gre dober glas o njihovi dobri postrežbi.

G. Marjana Bajda nam je poročala o doseženih obiskih starejših in njihovi pomoči v letošnjem letu. Pohvalila je vse prostovoljce za njihova prizadevanja in poročala o doseženih rezultatih po posameznih društvih. Povedala je, da zasavska regija dosega kar lepe rezultate in je vedno pri vrhu po uspešnosti v okviru ZDUS-a.

Prostovoljci smo se družili ob dobrem kosilu, ogledali smo si cerkev Sv. Neže, kjer nam je g. Marjana predstavila svojo osebno zgodbo, ki nas je vse ganila, saj je povezana z cerkvico Sv. Neže. Po kosilu pa smo se odpravili na zunanje prizorišče, kjer smo po formiranju športnih ekip po posameznih društvih, odigrali balinarsko tekmovanje in razglasili  zmagovalno ekipo. Prva, druga in tretja zmagovalna ekipa je prejela lepe lesene medalje, ostali pa tolažilne nagrade.

Srečanje smo v veselem razpoloženju ob zvokih harmonike zaključili okrog 16. ure z obljubo, da se prihodnje leto ponovno srečamo.

 Ob tej priliki se želim v imenu vseh udeležencev zahvaliti za uspešno izvedeno  organizacijo srečanja in balinarskega tekmovanja g. Marjani Bajda.

                                                                                                                       Nada Pintar  

Oglejte si tudi